Now Reading
Mannen kijken ongewild mee naar GTST, vrouwen naar Studio Sport

Mannen kijken ongewild mee naar GTST, vrouwen naar Studio Sport

‘Ik hou van Holland’ mag zich het grootste compromisprogramma van Nederland noemen, zo blijkt uit een onderzoek van Ruigrok | NetPanel naar het tv-kijkgedrag van Nederland uitgevoerd in opdracht van KPN. 16 procent van de Nederlanders geeft aan dat ze alleen naar dit programma op RTL4 kijken omdat iemand anders in huis er naar wil kijken.

Waar Ik hou van Holland voor de totale groep respondenten het grootste compromisprogramma is, is dit bij de mannen en vrouwen afzonderlijk niet het geval. Bij mannen staat Ik hou van Holland overigens op de tweede plaats, want 20% van de mannen noemt Goede Tijden, Slechte Tijden als het grootste compromisprogramma. Door vrouwen wordt Studio Sport het vaakst genoemd als programma waar ze ongewild naar meekijken, gevolgd door Top Gear.

Veel discussie over sport en film

Een meerderheid (84%) van de Nederlanders geeft aan bijna dagelijks televisie te kijken, waarvan 87% 2 uur of meer per dag kijkt. Dat leidt tot discussies in de huiskamer, want smaken verschillen. Met name tussen 20-21 uur kijken mensen vaak mee naar een programma dat niet hun voorkeur heeft, zo wordt aangegeven door 32% van de respondenten. Het kijken van sportprogramma’s en speelfilms leidt het vaakst tot discussies, gevolgd door talentenshows, tv-series en nieuws/actualiteitenprogramma’s.

Hans van der Togt presenteert KPN ZapRoulette

Al verschilt het per programma, onenigheid over waarnaar gekeken gaat worden, wordt veelal in goed overleg of op democratische wijze opgelost. Al is er ook een kleine groep van 10% die bijna altijd bepaalt wat er gekeken wordt. Vanaf vandaag biedt de online spelshow ‘KPN ZapRoulette’ de oplossing voor tv-kijkconflicten. Deze spelshow wordt gepresenteerd door niemand minder dan Hans van der Togt. Het rad van Hans helpt spelers snel en op eerlijke en gezellige wijze te bepalen welk programma er samen wordt gekeken met bijbehorende prijzenregen. Iedereen kan KPN ZapRoulette spelen op Facebook.com/kpn.

Spanning blijft

See Also
Met vriendinnen toeren door de Achterhoek

Nadat is bepaald welk programma er gekeken gaat worden, is het tv-kijkprobleem nog niet opgelost. meer dan de helft van de respondenten (53%) geeft namelijk aan liever ergens anders alleen te gaan kijken dan gezellig samen op de bank mee  te kijken naar iets wat hij niet wilt zien. Een derde van de respondenten (32%) laat dit tijdens het programma ook duidelijk merken door bijvoorbeeld opmerkingen te maken, of te gapen. Een veelgebruikt alternatief voor de meerderheid van de Nederlanders is op een andere televisie in huis naar een ander programma kijken of op de bank iets anders doen tijdens het programma.

Dit hoeft echter niet meer. Want met Interactieve TV Online van KPN (gratis bij een Alles-in-één Pakket) is de strijd om de afstandsbediening niet meer nodig, maar kan men via de laptop of tablet overal in huis live televisie kijken, dus ook gezellig samen op de bank.

Onderzoekbureau Ruigrok | NetPanel heeft in opdracht van KPN voor dit onderzoek de mening van 506 respondenten verzameld gedurende de periode 12-18 april 2012.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top