Now Reading
Waarom worden mannen kaal wanneer ze ouder worden?

Waarom worden mannen kaal wanneer ze ouder worden?

Kaal

Vroeg of laat krijgt iedere man er wel mee te maken, een uitgedunde haardos. Bijna iedere man wordt kaal maar waarom is dit eigenlijk? Vrouwen hebben vaak minder last van uitvallende haren. Waarom worden mannen kaal en wat kunt u er aan doen.

Langzaam uw haren verliezen

Kaal worden is normaal bij het ouder worden. Zeker bij mannen is het niet uit te sluiten dat de haren uitvallen. Veel mannen verliezen langzaam een deel van de haren. Hoe ouder hoe wordt hoe meer haren van uw hoofd verwijden. Kaal worden begint vaak langzaam en kan bij de een eerder beginnend dan bij de anderen. Er zijn mannen die al van hun twintigste merken dat de haarbos minder wordt er zijn ook mannen die pas rond hun veertigste merken dat het minder wordt. Haaruitval is blijven en zal niet meer terug groeien .

Waarom worden mannen kaal en hoe ontstaat het

Kaal worden kunt u niets aan doen. Wanneer er in uw familie aanleg is voor het verliezen van haren zou ook u niet buitenschot blijven. Haargroei heeft te maken met overgevoeligheid voor hormonen. Haren groeien uit haarzakjes. Wanneer u kaal wordt zijn de haarzakjes overgevoelig voor testosteron, het mannelijk hormoon. De haarzakjes zijn overgevoelig voor mannelijk hormonen waardoor ze uiteindelijk verdwijnen en dus niet meer terug groeien.

Hoe kunt u kaalheid tegen gaan?

Helaas is er maar weinig wat u zelf kunt doen tegen haaruitval. Er zijn voldoende middeltjes op de markt, denk aan lotions, crèmes of speciale shampoos die beweren kaalheid tegen te gaan. Van geen van deze middeltjes is het bewezen dat ze kaalheid tegen gaan. Indien u veel steroïden gebruikt is het verstandig daar mee te stoppen. Te veel mannelijk hormoon zorgt er voor dat u uw haar sneller uitvalt.

See Also
Dr. Wijnholds

U kunt er dus eigenlijk niets aan doen wanneer u kaal wordt. Het is een natuurlijk proces die bij mannen vaker en sneller voorkomt dan bij vrouwen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top