Now Reading
Lichttherapiebril tegen depressie

Lichttherapiebril tegen depressie

Goodlite Lichttherapie introduceerde gisteren, Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar, de Re-Timer lichttherapiebril. De Re-Timer is een draagbaar brilmontuur met geïntegreerde lampjes die speciaal zacht groen licht uitstralen om gezondheidsklachten als winterdepressie, slaapproblemen, vermoeidheid en jetlag tegen te gaan. Nederland is hiermee het eerste Europese land waar de in Australië ontwikkelde lichttherapiebril wordt geïntroduceerd.

Professor Leon Lack, hoofd van het Re-Timer onderzoeksteam: “Lichttherapie geniet veel bekendheid bij winterdepressie, maar de Re-Timer is met name ontwikkeld om een praktische oplossing te bieden bij slaapproblemen. Het licht van Re-Timer stimuleert het deel van de hersenen dat de biologische klok van het lichaam reguleert. Deze lichaamsklok ofwel het circadiane bepaalt het slaap-waakritme, alertheid, prestatieniveau, stemming en het metabolisme.

Mensen met een ontregelde biologische klok in bed liggen vaak gefrustreerd in bed omdat ze het inslapen lang op zich laat wachten. In de ochtend zijn ze niet uitgerust en heeft vaak direct effect op hun prestaties gedurende de dag. Lack: “Met het gebruik van de Re-Timer lichttherapiebril wordt de biologische klok naar voren verschoven, waardoor mensen eerder in slaap zullen vallen. Deze verschuiving vindt al plaats als mensen de lichttherapiebril 3 dagen, 50 minuten per dag in de vroege ochtend gebruiken. Mensen die hun inslaapmoment juist willen uitstellen dragen de bril in de vroege avond.”

“Onze uitgebreide wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat speciaal groen licht een van de meest effectieve golflengte is om de biologische klok te verschuiven om zo gezondheidsklachten als slaapproblemen tegen te gaan. De Re-Timer is de eerste draagbare lichttherapielamp met dit groene licht. De ergonomische ontworpen bril is gebruiksvriendelijk en comfortabel om te dragen al dan niet in combinatie met een gewone bril, zodat mensen tijdens het gebruik hun normale activiteiten thuis of op het werk kunnen voortzetten”, aldus Professor Lack.

See Also
een gezonde en gebalanceerde maaltijd.

De prijs van der Re-Timer bedraagt € 229,00, is verkrijgbaar via www.goodlite.nl en wordt geleverd met een 14-dagen-tevredenheidgarantie. “Deze termijn is ruim voldoende om er achter te komen of men baat heeft bij de lichttherapiebril,” aldus Van Klaveren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top