Now Reading
Wortels maken optimistisch

Wortels maken optimistisch

Veel groente en fruit eten is niet alleen goed voor je lichaam en gezondheid, maar ook voor je mentale gesteldheid. Een nieuw onderzoek van de Harvard School of Public Health suggereert dat er een verband is tussen voldoende groente en fruit en het optimistischer zijn over de toekomst.

Optimistische mensen hadden zogenaamde hogere carotenoïde-waardes in hun bloed. Een bekend voorbeeld van een carotenoïde is bètacaroteen, dat voorkomt in oranje groente en fruit en in groene bladgroente. Voorgaande onderzoeken toonden ook al aan dat hoge antioxidant-waardes, waar carotenoïdes ook een deel van zijn,  ook een indicator zijn van een goede gezondheid. Antioxidanten voorkomen dat het lichaam vrije radicalen aanmaakt die bij kunnen dragen aan ziektes.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 1000 Amerikaanse mannen en vrouwen tussen de 25 en 74 jaar. Participanten vulden een vragenlijst in over hun leven en stonden een bloedmonster af. Mensen die twee of minder stuks groente/fruit per dag aten waren significant minder optimistisch over de toekomst dan mensen die drie of meer stuks per dag aten. Mensen die optimistisch waren hadden tot wel 13% meer carotenoïde concentraties in hun bloed in vergelijking met mensen die minder optimistisch waren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top