De leukste scooter-routes van Nederland

De leukste scooter-routes van Nederland

In de wintermaanden is het misschien wat minder lekker weer om te fietsen of te scooteren, maar met een paar maandjes breekt het voorjaar weer aan en wat is er dan lekkerder dan heerlijk naar buiten te gaan en een prachtige tocht te maken op de scooter. Natuurlijk kan dit gewoon in eigen land. Nederland heeft tal van scooterroutes door diverse provincies en ook van verschillende afstanden.

Wij hebben een aantal routes voor u op een rijtje gezet. Dan kunt u zich vast oriënteren voor het voorjaar. Zodra het zonnetje zich dan weer laat zien kunt u direct op de scooter stappen om van al dit moois te genieten.

 1. Om helemaal in het Noorden van Noord-Holland te beginnen kunt u kiezen voor de route Den Helder – Anna Pauwlona
  Tijdens deze 55 km lange route rijd u langs de gehele Kop van Noord-Holland.U begint de route in de havenstad Den Helder. U komt onder andere langs het Marinemuseum. Vervolgens rijd u door het polderlandschap met graslanden en bollenvelden. Onderweg kunt u natuurlijk zelf bepalen waar u even een stop wilt maken voor een heerlijke lunch of een lekker drankje. 
 2. In Zuid-Holland kunnen wij het Rondje Rotterdam aanraden
  Het is wel een langer route van 175 kilometer, maar is zeker de moeite waard en natuurlijk kunt u de route verdelen over meerdere dagen. Leer Rotterdam en zijn prachtige omgeving kennen op de scooter. Trek voldoende tijd uit om af en toe te kunnen afstappen om deze mooie omgeving te verkennen. Rij via Delft richting Brielle en Spijkenisse. Kronkel tussen de Oude en de Nieuwe Maas tot bij Bergstoep. 
 3. Bent u een echte natuurliefhebber dan kiest u voor de Biesbosch Route.
  U gaat via het Nationale park een route rijden die u ook rondom Dordrecht nog een aantal prachtige plekken laat zien.
 4. Voor de natuurliefhebber kunnen we ook de Veluwe route adviseren. 
  Op de Veluwe kunt u kiezen voor verschillende routes. Het gebied is enorm uitgestrekt. U kunt kiezen voor de route door Nationaal Park de Hoge Veluwe. Op een groot deel van de wegen mag u met de auto of scooter rijden en zo kunt u onderweg bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Kroller Muller Museum.

Heeft u ook al zin op de scooter te stappen? Of heeft u nog geen scooter om van al dit moois te genieten? Dan is het aanschaffen van een scooter, bijvoorbeeld een zwarte Piaggio Zip wellicht de moeite waard. De beleving op een scooter is namelijk totaal anders dan bijvoorbeeld in een auto. Je hebt toch veel meer het gevoel een te zijn met de omgeving zonder dat de tocht u veel energie kost, omdat u de hele weg moet trappen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: