Now Reading
Kosten hoortoestel dikwijls fiscaal aftrekbaar

Kosten hoortoestel dikwijls fiscaal aftrekbaar

Een hoortoestel behoort tot de medische hulpmiddelen. Daarom is het bedrag dat u zelf betaalt in veel gevallen aftrekbaar voor de inkomstenbelasting, onder het kopje ‘ziektekosten’. Of u iets kunt aftrekken en hoeveel dat is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In onze winkels ligt een speciale folder met uitleg over dit onderwerp voor u klaar.

Drempel
Ziektekosten, waaronder uitgaven voor hoortoestellen, zijn fiscaal aftrekbaar wanneer ze boven een bepaalde drempel uitkomen. De hoogte van deze drempel is afhankelijk van wat in belastingtermen uw ‘verzamelinkomen uit box 1,2 en 3’ heet.

Eigen bijdrage aftrekbaar
Alleen het bedrag dat u zelf voor uw hoortoestel betaalt, is aftrekbaar. Dus niet het deel dat door uw zorgverzekeraar (en eventuele andere instanties) wordt vergoed.

Uw voordeel
Door uw eigen bijdrage fiscaal af te trekken, hoeft u minder belasting hoeft te betalen. Hoeveel minder hangt af van het belastingtarief dat in uw geval van toepassing is (op basis van uw inkomen en leeftijd).

Naast de fiscale aftrekbaarheid en de vergoeding door uw zorgverzekeraar is het in bijzondere gevallen mogelijk dat de kosten van een hoortoestel worden vergoed door de gemeentelijke sociale dienst of het UWV.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top