Kom nooit onder een koude douche te staan!

Kom nooit onder een koude douche te staan!

In de koude wintermaanden is het natuurlijk heerlijk om na een lange wandeling of na een lange werkdag even onder de douche te springen en weer op te warmen, maar dan moet het natuurlijk wel een warme douche zijn! Belangrijk dus dat u regelmatig uw cv-ketel laat controleren en onderhouden, zo voorkomt u onverwachte verrassingen wanneer u een lekkere warme douche wilt nemen.

Onderhoud aan de cv-ketel zorgt er wel voor de levensduur van uw cv-ketel verlengd wordt, maar helaas betekent dit niet dat een cv-ketel het eeuwige leven heeft en soms toch aan vervanging toe is. Naast het feit dat de cv-ketel kapot kan gaan is het soms ook energie zuiniger om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen.

Een hr-ketel is op dit moment nog de standaard wanneer u op zoek gaat naar een nieuwe cv-ketel. HR-combiketels hebben een hoog rendement en zijn zuinig met gas, zeker als je er een slimme thermostaat bij gebruikt. Alhoewel er vandaag de dag ook steeds meer nieuwe huizen zonder aardgas worden opgeleverd. Deze huizen maken dan gebruik van een warmtepomp.

Bent u wel toe aan een nieuwe cv ketel en u wilt nog niet af van aardgas in uw huis kies dan inderdaad een energie zuinige HR-combiketel. Remeha heeft diverse HR-combiketels waar u uit kunt kiezen. Let er bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel ook op hoeveel water de ketel kan verwarmen in welke tijd. Hoeveel warm water gebruikt u per keer en hoe groot is de oppervlakte van de ruimtes die de cv-ketel moet verwarmen. Remeha cv ketels bekijken

Tot slot hebben we nog een paar bespaartips:

  1. Schaf bij een nieuwe ketel ook direct een slimme thermostaat aan. Een slimme thermostaat met bewegingssensor en temperatuurregeling per kamer helpt u om energiezuinig te verwarmen. 
  2. Wanneer de installateur de nieuw ketel op komt hangen, bespreek dan ook direct met de installateur hoe de ketel zo energiezuinig mogelijk in kunt stellen.
  3. Hang de combiketel zo dicht mogelijk bij de keuken en de badkamer. Met korte leidingen bespaart u energie. 

Met deze tips kunt u er deze winter warmpjes bijzitten, lekker douchen en toch energie besparen!