Now Reading
Hoe vaak moet u de kozijnen verven van uw huis?

Hoe vaak moet u de kozijnen verven van uw huis?

kozijnen verven

Heeft u een eigen huis dan is het ook belangrijk dat u het onderhoud goed in de gaten houdt. Een onderdeel hiervan is het verven van de kozijnen aan zowel de binnen als ook de buitenkant van het huis. Bij een rijtjes huis kan dit nog een behoorlijke klus zijn. Hierdoor is het vaak niet iets wat u jaarlijks onder handen neemt. Dit is ook niet nodig, maar hoe vaak moet u uw huis dan wel een likje verf geven?

Regelmatig uw kozijnen verven

Zowel binnen alsook buiten is het goed om er voor te zorgen dat de kozijnen helemaal bedekt zijn met een laag verf. Zeker buiten waar kozijnen te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden. Zon, wind en regen hebben allemaal hun effect op de staat van het houtwerk. De verf beschermt het hout tegen deze weersinvloeden. Voor de buiten kozijnen adviseren wij om dit eens in de 5 jaar aan te pakken. Voor de binnen kozijnen is dit eens in de 7 jaar.

Werk kale plekken wel tijdig bij

Zoals aangegeven hoeft u dus niet ieder jaar aan de slag om het gehele huis te verven, maar het is wel belangrijk dat alles weg goed bijgehouden wordt. Dus maak de kozijnen wel een paar keer per jaar schoon. Tijdens het schoonmaken kunt u het hout en het schilderwerk gelijk controleren. Zijn er toch plekjes in de verf die dunner worden of misschien verdwenen zijn. Werk deze dan wel bij met een tipje verf. Zo kan regen niet in het houtwerk dringen.

Zelf schilderen of met een schilder

Wanneer u zelf nog fit genoeg bent om het schilderwerk aan te pakken dan is dat natuurlijk prima. Ook zal dit zeker in de kosten schelen. Wanneer u het niet ziet zitten om zelf de trap op te gaan om alle kozijnen te schilderen dan is het beter om een professional in te huren. Zij kunnen er dan voor zorgen dat alles er picobello uit ziet en u geen gevaar loopt door om van de trap te vallen. De kosten voor het inhuren van een schilder kan variëren, maar voor het buitenwerk kunt u € 45 a € 50 per uur als richtlijn aanhouden. U kunt natuurlijk ook altijd een schilder uitnodigen en dan een totaalprijs voor uw huis afspreken. Dan weet u van te voren waar u aan toe bent qua kosten.

Lees ook
dweilen

Zorg er voor dat het huis er dit voorjaar weer op en top bijstaat!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top