Now Reading
Hoe ontstaat een opgeblazen gevoel en hoe komt u er vanaf?

Hoe ontstaat een opgeblazen gevoel en hoe komt u er vanaf?

opgeblazen gevoel

Iedereen heeft wel eens last van een opgeblazen gevoel. Een opgeblazen gevoel komt door een opgezette buik. Het onaangename gevoel in uw buik ontstaat door een opgezwollen maag-darmkanaal en een verstoring van uw spijsvertering. Hoe ontstaat een opgeblazen gevoel en hoe komt u er van af?

Zo ontstaat een opgeblazen gevoel

Een opgezette buik kan verschillende oorzaken hebben. Meestal ontstaat het opgeblazen gevoel na het nuttigen van een maaltijd. Tijdens het eten krijgt u lucht binnen. Door heel snel te eten of veel te praten tijdens het eten kan er extra veel lucht u in uw maag en darmen komen. Lucht wordt in uw dikke darm omgezet tot gas en door de opslag van het vele gas kan uw buik flink uitzetten. Lucht is niet de enige reden waarom uw buik uitzet. Voedselallergieën en voedseintoleranties kunnen u ook een opgeblazen buik geven. Zo kunnen mensen van melkproducten of het drinken koolzuurhoudende dranken flink last krijgen van een opgezette buik.

Hoe komt u van uw opgezette buik af?

Voorkomen is beter dan genezen. Wanner u last heeft van een opgezette buik is het verstandig om na te gaan wat u allemaal heeft gegeten en gedronken. Door een patroon te ontdekken weet u de volgende keer bij welke producten u moet uitkijken. Een opgeblazen gevoel gaat meestal vanzelf weer over. Wanneer de klachten lang aanhouden kunt u contact opnemen met een diëtist die kan u verder helpen met het filteren van voedingsstoffen die niet goed bij uw vallen.

See Also
sokken

Tips voor het voorkomen van een opgeblazen gevoel

Probeer zo min mogelijk lucht binnen te krijgen tijdens het eten en drinken. Eet en drink niet te snel en kauw goed. Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Door te bewegen komt u spijsvertering sneller op gang. Maak elke dag een wandeling of ga een rondje hardlopen. Zorg ervoor dat u voldoende vezels binnen krijgt en pas op met te veel cafeïne en suikers.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top