Now Reading
Hoe kunt u op een goede manier uit elkaar gaan

Hoe kunt u op een goede manier uit elkaar gaan

Uit elkaar gaan

Scheiden of uit elkaar gaan is een nare gebeurtenis. Wanneer jullie jaren lang bij elkaar zijn geweest heeft uit elkaar gaan vaak grote gevolgen. Uw levenssituatie komt helemaal op de kop te staan en er moeten een hoop zaken geregeld worden. Hoe vertelt u de kinderen dat jullie uit elkaar gaan? Wat gebeurd er met het huis en wie moet er een nieuwe woning zoeken? Misschien nog wel belangrijker is dat u samen met uw partner op een goede manier uit elkaar gaat. Respect voor elkaar en met opgeheven hoofd aan een nieuwe levensfase beginnen.

Goede communicatie

Blijf praten met elkaar. Jullie hebben de keus gemaakt om uit elkaar gegaan. Of dit gepaard gaat met een voorval of dat de koek gewoon op is maakt niet uit, blijf met elkaar praten om alle zaken rondom uw scheiding goed te regelen.

Financiën goed uitzoeken

Wanner u lang bij elkaar bent geweest zullen de financiën ook gezamenlijk geregeld zijn. Alle inkomende posten worden op dezelfde rekening gestort en alle uitgaven gaan ook weer van dezelfde rekening af. Uw huis met hypotheek, verzekeringen en abonnementen alles moet worden uitgezocht. U kunt met een financieel adviseur jullie financiën in kaart brengen en er voor zorgen dat alles netjes verdeelt wordt. Het huis, overwaarde en het uitkopen van de hypotheek kunnen ook met een financieel adviseur opgelost worden.

Kinderen vertellen dat jullie uit elkaar gaan

Misschien heeft u nog thuis wonende kinderen of zijn de kinderen al wat langer het huis uit. Het blijft goed om rustig met de kinderen te gaan zitten en uit te leggen dat jullie uit elkaar gaan en waarom dit het geval is. Vingertje wijzen naar elkaar heeft geen zin. Probeer rustig uit te leggen waarom jullie ervoor gekozen hebben uit elkaar te gaan en beantwoord de vragen van uw kinderen samen op een rustige manier. Vraag ook wat de wensen van de kinderen zijn om zo tot een goede regeling te komen.

Wanneer u gaat scheiden komt er een hoop op u af. Niet alleen verdrietige gevoelens maar ook een hoop zaken die geregeld moeten worden. Het kan fijn zijn om met iemand te sparren en uw gedachten te bespreken. Het blijft een vervelende tijd maar jullie hebben er niet voor niets voor gekozen om uit elkaar verder te gaan. Door goed met elkaar om te gaan kunt u op een goede manier uit elkaar gaan en starten met een nieuw hoofdstuk in uw leven.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top