Now Reading
Hoe kunt u een alcoholverslaving herkennen

Hoe kunt u een alcoholverslaving herkennen

alcoholverslaving

Alcohol is verslavend. Af en toe een glaasje alcohol is helemaal niet erg. Mensen drinken een glaasje voor de gezelligheid en omdat het lekker is. Een glas rode wijn met een kaasplankje op de bank of een lekker speciaal biertje voor de open haard. Wanneer u echter niet meer zonder het glaasje alcohol kan ontstaat er soms een verslaving. Hoe kunt u een alcoholverslaving herkennen?

Hoe kunt u een alcoholverslaving herkennen

Meestal ontstaat een alcohol verslaving geleidelijk. Een alcoholverslaving is niet gemakkelijk te herkennen, juist omdat hij zo geleidelijk ontstaat. Stoppen zonder hulp is bij de verslaving erg lastig. Het probleem moet eerst herkend worden en dat is niet altijd even gemakkelijk. U kunt van een verslaving spreken wanneer het alcoholgebruik er voor zorgen dat iemand niet meer normaal kan functioneren.

Alcoholisme symptomen

Alcoholisme kent verschillende stadia. Van black-outs, agressief gedrag, verliezen van banen en het steeds meer nuttigen van alcohol dat niet het gewenste effect heeft. Wat zijn de symptomen van alcoholisme? Dagelijks te veel alcohol drinken, ook overdag. Het niet meer in staat zijn te stoppen met het drinken van alcohol en verplichtingen niet meer kunnen nakomen. Na langdurig veel alcohol gebruik zullen er ook lichamelijke klachten ontstaan zoals trillen, zweten, toenemen van gewicht, lever of hersenschade en geestelijke verwarring.

Lees ook
after dinner dip

Hulp inschakelen

Een alcohol verslaving is niet niks. Het erkennen van een verslaving is moeilijk en hulp vragen misschien nog wel moeilijker. Van een verslaving komt u niet zo maar af. Schakel professionele hulp in bij een alcoholverslaving.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top