Now Reading
Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?

Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden?

kant en klaar maaltijden

U kent het wel, een drukke dag gehad en in de avond ook weer afspraken waardoor het koken van een maaltijd er bij in kan schieten. Een snelle hap van de snackbar is een veel genomen alternatief maar vaak ook erg ongezond. Supermarkten bieden tegenwoordig ook een grote variatie aan kant en klaar maaltijden. Hoe gezond zijn kant en klaar maaltijden en is dit een goed alternatief wanneer u geen tijd of zin heeft om te koken.

Stomen, opwarmen of een salade

Kant en klaar maaltijden hebben jaren lang een slecht imago gehad. In de maaltijden zat vaak veel zout en veel te weinig groente. In supermarkten is het aanbod de afgelopen jaren extreem gegroeid. De verpakkingen geven vaak op het label aan gezond en voedzaam te zijn maar is dit ook zo? Iedere maaltijd is anders en eerlijk is eerlijk u kijkt ook naar hoe een maaltijd eruit ziet. Wanneer het voor het oog gezond lijkt bent u ook eerder geneigd de maaltijd te kopen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een maaltijd?

Het is belangrijk om te kijken naar de portie grote en naar het aantal calorieën wat er in de maaltijd zit. Een portie avond eten zal tussen de 500 en 700 calorieën moeten zitten. Het is ook belangrijk om te kijken wat er in de maaltijd zit, wat is de ingrediënten lijst. Kies een maaltijd met minimaal 150 gram groente. Over het algemeen wordt er in de maaltijden veel gebruik gemaakt van witte rijst en pasta, dit is eigenlijk de minder gezonde variant dan de volkoren pasta. Een maaltijd salade kan er dan heel gezond uit zien maar kan in de praktijk te weinig groente en te veel koolhydraten bevatten. Een stamppot kan dan de betere keuze zijn.

Kant en klaar maaltijden de gezonde keuze?

Of een kant en klaar maaltijd echt een gezonde keuze is ligt erg aan uw keuze. Het aanbod is groot en door u er goed in te verdiepen kunt u een goede afweging maken. Het is helemaal niet erg om af en toe voor kant en klaar maaltijd te kiezen. Zelf koken blijft natuurlijk wel het gezonds.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top