Now Reading
Fietstips om de Veluwe te ontdekken

Fietstips om de Veluwe te ontdekken

De Veluwe is het grootste laaglandnatuurterrein van noordwest Europa en meet omstreeks 100.000 hectare (1000 km2). Er zijn hier vele bossen, heidegebieden en wilde dieren te vinden. U kunt er eindeloos wandelen of fietsen op de bekende ‘Witte fietsen’.  Op Veluwe bevindt zich bovendien het wereldberoemdeKröller-Müller Museum waar allerlei cultuurhistorische elementen, architectuur en beeldhouwkunst te zien is.

Fietsen op de Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het Bezoekerscentrum/Museonder, Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur.

Kijk hier voor meer informatie over Nationaal Park de Hoge Veluwe

Fietsroutenetwerk
Ook op de Veluwe kunt u van knooppunt tot knooppunt fietsen via genummerde (wit-groene) borden volgens het Fietsroutenetwerk / de fietsknooppunten Veluwe. De fietsroutes zijn uitgezet over de beste fietspaden, vaak zelfs autovrij, en in twee richtingen bewegwijzerd. Het netwerk van fietsknooppunten gaat door bossen, heidevelden en natuur. Maar ook door dorpen en steden. Bij de knooppunten staan panelen met informatie over het fietknooppunten netwerk in de regio. U bepaalt dus zelf de gewenste fietsroute en afstand. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop! Vanuit uw luie stoel kunt u via de website Fietseropuit.nl online prachtige fietsroutes samenstellen via het Fietsroutenetwerk / de fietsknooppunten Veluwe.

Lees ook
Nederlands fietsnetwerk

Meerdere dagen fietsen op de Veluwe?
Heeft u aan een dag fietsen niet genoeg? Ga dan een weekendje of een midweek weg in dit prachtige gebied. U zal zich hier niet vervelen, want er is meer dan genoeg te doen. Zo kunt u ook een bezoekje brengen aan Burgers’ Zoo, Het openlucht Museum of Paleis het Loo.

Kijk hier voor al onze arrangementen op de Veluwe!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top