Now Reading
Wandelroutes Zuid-Holland

Wandelroutes Zuid-Holland

Tussen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht ligt het Groene Hart van Holland. Daar merk je nog maar weinig van het hectische stadse leven. Deze rustige groene omgeving herbergt prachtige polders en plassengebieden. In dit Groene Hart vind je dan ook talrijke wandelroutes. Niet alleen in Noord-Brabant heb je middellange afstandswandelpaden. Op initiatief van de provincie Zuid-Holland zijn in samenwerking met gemeenten, recreatieschappen e.d. 20 routes uitgezet.

Klik hier voor de middellange afstandswandelpaden.

Deze routes zijn geel-rood-geel gemarkeerd en beschreven in de Groenatlas Zuid-Holland. In deze Groenatlas vind je alle wandel-, fiets- en kanoroutes van het Groene Netwerk in Zuid-Holland, zoals de provinciale routes, ANWB-routes, routes van Stichting Het Zuidhollands Landschap, Staatsbosbeheer en andere terreinbeheerders en enkele route(s)-suggesties van de uitgever, Open Kaart, zelf. Deze Groenatlas is verdeeld in losse afleveringen, klappers geheten. Deze Wandelklappers zijn o.a. verkrijgbaar bij de plaatselijke VVV’s.

De Dordtse Wandelsport Federatie DWF beheert de Dordtse Waardroute, een rondwandeling van 50 km over het eiland van Dordrecht.

Klik hier voor de Dordtse Waardroute.

J.C. van Rietschoten heeft de Oost IJsselmonde Route beschreven, een rondwandeling van ongeveer 42 kilometer over het oostelijke deel van het eiland IJsselmonde.

See Also
Wandel in Limburg en overnacht bij een Kasteel

Klik hier voor de Oost IJsselmonde Route.

Terug naar het begin van de wandelsite van Recreatief.nl

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top