Now Reading
Zes tips om overmatige haaruitval te herkennen

Zes tips om overmatige haaruitval te herkennen

Haarverlies is een sluipend iets. Soms wordt het pas bemerkt als de haaruitval al meer dan 40% bedraagt. Het is dus zaak om alert te zijn op uw haarverlies. Hoe eerder u preventie kan toepassen hoe beter. Immers, er gaat toch niets boven het eigen haar? Hierbij 5 tips waar u op moet letten.

1. U verliest meer dan 100 haren per dag.
Bekijk uw handdoeken, kleding, borstel en kam iedere dag. Ook haarverlies na een douche of bad moet worden meegeteld. Is het meer dan 100 haren dan kan dit duiden op overmatige haaruitval.

2. Heeft u de laatste zomer last gehad van zonnebrand op het bovenhoofd?
Normaal heeft u genoeg dik haar om zonnebrand op het bovenhoofd te voorkomen. Als u nu last heeft gehad van zonnebrand kan ook dit een teken zijn van overmatige haaruitval.

3. Als u met twee spiegels op het achterhoofd kijkt ziet u dan een horizontale lijn? 
Dit ziet u het beste met nat haar. Als u een horizontale lijn ziet op het achterhoofd, de scheiding tussen dik haar onder en minder dik haar boven de lijn is dit ook weer een teken van overmatige haaruitval.

4. Gebruik uw achteruitkijkspiegel.
Kunt u door uw haar kijken in de auto en de contouren van uw bovenhoofd zien? Terwijl dit vroeger niet ging vanwege de haardikte? Opgepast.

See Also
Diëten

5. Meer moeite om het haar in model te krijgen?
Kamt u een eventuele scheiding steeds lager zodat het haar bovenop dikker lijkt?

6. Van je vrienden moet je het hebben.
Bij mannen is het meestal plagen als het kruintje zichtbaar wordt. Vrouwen zijn anders. Of ze negeren het of ze waarschuwen u op een serieuze manier dat uw haar dunner wordt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top