Now Reading
De voor- en nadelen van snoerloos stofzuigen

De voor- en nadelen van snoerloos stofzuigen

Bent u aan het kijken naar een nieuwe stofzuiger? Wellicht staat een snoerloze stofzuiger op uw lijstje om te kopen of eens te overwegen? Ik heb voor u een aantal voor- en na delen op een rijtje gezet zodat u zelf af kunt wegen of dit bij u past of dat u het toch liever houdt bij een gewone stofzuiger.

De voordelen:

 • Klaar voor gebruik
  Stofzuigen zal voor de meeste mensen geen hobby zijn maar het moet nou eenmaal gebeuren. Elke keer als u de stofzuiger pakt moet u misschien het snoer uit de knoop halen of moet u van stopcontact wisselen omdat het snoer te kort is. Een snoerloze stofzuiger staat altijd klaar voor gebruik. U hoeft het alleen te pakken en aan te zetten. Er is geen snoer dat u achter zich aan moet trekken alleen simpel weg aanzetten.
 • Handzaam
  Waar u normaal de stofzuiger achter u aantrekt heeft u deze nu alleen in de hand. Ze zijn heel licht en als u de eerste verdieping wilt stofzuigen brengt u de stofzuiger dus makkelijk naar boven. Er zit een lange steel bij maar voor plekjes waar u lastig bij komt zit er ook een kort stuk aan dat het allemaal extra makkelijk maakt. De stofzuiger kan ook gebruikt worden als kruimelzuiger als u deze met de korte steel in de kast zet. U kunt het makkelijk pakken, kruimels weg halen en weer in de kast zetten. Ideaal als u onverwachts bezoek krijgt of wanneer er veel gekruimeld is aan tafel.
 • Opvangbak
  Bij een snoerloze stofzuiger hoeft u er geen zak meer in te plaatsen. Het heeft een makkelijke opvang bak die u zo boven de container of prullenbak kunt legen. Er zit ook een speciaal filter in die alle kleine stofjes en pluisjes in de opvangbak houdt. Aan de andere kant komt er dus schone lucht uit zonder pollen of huisstofmijt.

Nadelen van snoerloos stofzuigen

 • Opladen
  Waarbij u met een gewone stofzuiger bezig kunt blijven zonder dat de stofzuiger leeg gaat is dat bij een snoerloze stofzuiger niet mogelijk. Deze moet af en toe opgeladen worden en meestal gaat de accu ongeveer 1 uur mee. Wilt u het hele huis ermee doen kan het dus zijn dat deze tussentijds opgeladen moet worden.
 • Kleine opvangbak
  Doordat een steelstofzuiger natuurlijk klein en licht moet zijn heeft de stofzuiger een kleinere opvang bak. Als er dus veel stof of kruimels zijn kan het zijn dat u de bak tussentijds moet legen. Wellicht doet u dat bij een gewone stofzuiger pas na een 2e of 3e keer gebruiken waarbij u met de steelstofzuiger regelmatig de bak moet legen.
 • Lagere zuigkracht
  We hebben bij de gewone stofzuigers soms al last dat de zuigkracht te laag is. Bij een snoerloze stofzuiger zal dit dus nog lager liggen. Bij wat zwaardere voorwerpen of wanneer er veel bij elkaar ligt kan het dus zijn da u er een paar keer overheen moet gaan of toch dat ene steentje moet oprapen.

Stofzuigen zal u niet met plezier doen maar door een goede stofzuiger gaat het wel een stuk makkelijker.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top