Now Reading
Wat doet u om uw witte kleding mooi te houden?

Wat doet u om uw witte kleding mooi te houden?

Witte kleding

Een mooie witte blouse of broek blijft vaak niet lang mooi. Wat kunt u doen om dit mooi te houden zonder dat het geel kleurt of dat de vlek er niet uit gaat? Er zijn een aantal tips die hierbij kunnen helpen zodat u langer kunt genieten van uw witte kleding.

Wassen met citroensap

Wat erg goed kan werken om uw kleding wit te krijgen is citroensap. Het citroenzuur breekt namelijk de vetten af en maakt de stof witter. Door water met wat citroenschijfjes aan de kook te brengen kunt u hier uw kleding in laten weken. Laat ze ongeveer 1 uurtje staan en was de kleding daarna op de normale manier. Zo zal uw kleding een stuk witter zijn.

Baking soda

De baking soda kan diep door dringen in kleding waardoor het vlekken goed kan verwijderen. Het heeft ook nog een neutraliserende werking zodat luchtjes weg gaan. Door simpel weg baking soda toe te voegen aan het wasmiddel kunt u na een wasbeurt al verschil zien. Het is wel belangrijk dat u alleen witte kleding in de was doet zodat u dit weer extra wit kunt krijgen.

Gebruik bleekmiddel

Wat natuurlijk ook vaak gebruikt wordt voor witte kleding is bleekmiddel. Voeg wat bleekmiddel toe aan een emmer met warm water, let er wel op dat dit niet te veel is want anders kan dit juist vlekken veroorzaken. Laat ze 10 minuten weken en haal ze er daarna weer uit, knijp ze flink uit en laat ze dan drogen.

See Also
Verwendag

Verkleurde kleding kunt u lastiger wit krijgen, probeer dan ook vanaf het begin witte kleding wit te houden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top