Now Reading
Dit zegt de kleur van onze tong over onze gezondheid

Dit zegt de kleur van onze tong over onze gezondheid

onze tong

Dagelijks tandenpoetsen is voor veel Nederlanders de norm. Al vanaf jongs af aan hoort tandenpoetsen bij ons dagelijks ritueel. Slechte tanden staan vaak voor een slechte gezondheid. Niet alleen uw tanden verdienen dagelijks uw aandacht, ook uw tong mag niet vergeten worden. Wat zegt de kleur van onze tong over onze gezondheid? en hoe kunt u u deze het beste reinigen? Lees het hier.

Een gezonde tong

We gebruiken onze tong dagelijks heel erg veel. Om te praten, te proeven en te eten. Een gezonde tong heeft een licht roze kleur. Wanneer u een andere kleur heeft hoeft dit niet gelijk iets te beteken. Het eten van bijvoorbeeld drop of gekleurde snoepjes kan tijdelijk een andere kleur geven.

Een ongezonde kleur

Wanneer u langdurig last heeft van een gekleurde tong kan dit duiden op gezondheidsproblemen. Een zwarte kleur staat vaak gelijk aan slechte gebitverzorging, wit kan duiden op een infectie, Rood is meestal een allergische reactie, grijs kan duiden op eczeem, oranje/geel geeft aan dat er veel bacteriegroei is en blauw kan betekenen dat er te weinig zuurstof in uw bloed zit. Wanneer u vermoed dat uw tong een andere kleur heeft door uw gezondheid dan is het verstandig om dit te bespreken met uw huisarts. Heeft u een donkere kleur dan kunt u eerst beginnen met het reinigen van uw spier om de gezonde roze kleur weer terug te krijgen.

See Also
Waarom koud douchen of een koude duik nemen

Hoe kunt u uw tong schoonmaken

Begin met bij de basis en poets minimaal 2x per dag 2 minuten uw tanden. Breng een bezoekje aan een mondhygiƫnist voor het verwijderen van tandsteen. Naast het poetsen van uw tanden kunt u ook wat aandacht aan uw tong geven. Het ruw poetsen met een tandenborstel is niet aan te raden. Door de ruwe haren van de tandenborstel kunt u beschadigingen aanbrengen aan het oppervlakte. Er bestaan speciale reinigers die u het beste kunt gebruiken. Met de reiniger schraapt u van voor naar achter de spier op een verantwoorde manier schoon. Uw mondgezondheid is belangrijk voor uw algemene gezondheid dus maak uw tong ook onderdeel van uw tandenpoets ritueel.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top