Now Reading
Hoe moet u bierglazen schoonmaken?

Hoe moet u bierglazen schoonmaken?

Bierglazen

Vaak wordt er gezegd dat bierglazen niet in de vatwasser mogen. Zal het bier dan sneller dood slaan of maakt dit niet uit? Er zijn natuurlijk ook andere dingen die uw schuimlaag op bier kunnen verpesten. Hoe kunt u uw glazen mooi en schoon houden waar uw bier een goede schuimlaag behoud?

Niets voor niets een bierglas

Natuurlijk is een bierglas alleen bedoeld voor bier. Schenk dan ook geen frisdrank of zuivel in een van deze glazen. Dit zal de glazen aantasten door de zuren waardoor het bier sneller dood slaat.

Wassen zonder vaatwasser

Ja het klopt echt, geen bierglazen wassen in de vaatwasser. Vooral vettigheid kan zorgen dat bier snel doodslaat en dit is de belangrijkste reden om de glazen niet in de vaatwasser te zetten. Vaak wordt dit gewassen samen met boorden, bestek en pannen met etens resten. De vaatwasser zelf is ook niet helemaal schoon na verschillende wasbeurten vol met etensresten en wasmiddel.

Lees ook
zoete snacks

Glazen omspoelen

Vaak is er dan ook nog de vraag of glazen voor gespoeld moeten worden of niet. Bij Speciaal bier schenk je dit liever in een droog glas. Gaat het om pils dan heeft het de voorkeur om deze om te spoelen. Door het namelijk even door het water te halen komt er een laagje om het glas wat er voor zorgt dat koolzuur zicht niet aan het glas kan hechten en dus een goede schuimlaag behoudt. laat het glas wel even goed uitlekken zodat er geen plasje water onder in het glas komt te staan. Om het glas lang mooi te houden kunt u het beste het glas direct na gebruik nog even afspoelen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top