Now Reading
De beste manier om uw koffieautomaat te reinigen

De beste manier om uw koffieautomaat te reinigen

Veel mensen drinken dagelijks koffie, heerlijk om de dag mee te beginnen of juist na het eten. Om goed koffie te krijgen is het ook belangrijk om het koffieautomaat af en toe goed te reinigen. Anders kan het verstopt raken of kan het zelfs helemaal kapot gaan. Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet om uw automaat optimaal te reinigen.

Spoelen met azijn

Azijn werkt altijd erg goed om een koffieautomaat mee schoon te maken. Maak een combinatie van azijn en water en laat dit door het koffieautomaat lopen. Daarna kunt u het apparaat 2 of 3 keer spoelen zodat de smaak van azijn er weer uit gaat. Heeft u een extra functie met melk op schuimer dan is het ook belangrijk om dit slangetje geregeld door te spoelen.

Gebruik een borsteltje

Om de viezigheid overal weg te krijgen is het gebruiken van een borsteltje of spons erg handig. Zo kunt u makkelijker in de hoekjes komen en komt het hardnekkige ook makkelijker los. Wanneer u het apparaat goed schoongemaakt heeft hoeft u dit niet vaak te doen maar 1x in de paar maanden is wel aan te raden.

Reinig het apparaat wanneer dit aangegeven wordt

In veel gevallen zal het apparaat ook zelf aangeven dat het toe is aan een reiniging. Stel dit dan ook niet lang uit en zorg voor de juiste middelen. Sommige hebben zelf al een reinig programma maar andere dient u gewoon even goed te spoelen.

See Also
waterkoker

Geniet van een heerlijk bakje koffie en zorg voor een goed onderhouden apparaat.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top