Now Reading
Beleggen hoe werkt het?

Beleggen hoe werkt het?

Ben je geïnteresseerd in beleggen maar heb je geen idee hoe het precies werkt? Lees dan snel verder; simpel gezegd is het een investering. Het doel van deze investering is dat het geld oplevert. Vooraf bepaal je je doelen, zoals hoeveel rendement je wilt ontvangen of op welke termijn je graag je winst uit laat keren. Wanneer jouw belegging geld oplevert, heet dit rendement. De koers bepaalt of jouw investering rendement oplevert of juist niet. Soms is te voorspellen wat de koers ongeveer gaat doen, zoals bij een grote politieke verandering in bijvoorbeeld Italië, maar niemand weet wat er precies gaat gebeuren. De koers is namelijk afhankelijk van vraag en aanbod. Of je belegging meer waard wordt, is dus geen zekerheid. Het risico bestaat dat je belegging minder waard wordt, waardoor je (een deel van) je investering verliest. Lees daarom vooraf ook wat de risico’s van beleggen zijn.

Hoe beleg je?

Hoe te beleggen?Beleggen gaat tegenwoordig volledig digitaal. Vroeger kwamen handelaren samen op de beurs, maar nu kun je vanaf je smartphone of computer beleggen op beurzen overal ter wereld. Met enkele swipes of muisklikken heb je binnen een fractie van een seconde je aandeel gekocht of verkocht. Je kunt beleggen in aandelen, obligaties, vastgoed en alternatieve beleggingen, zoals wijn, klassieke auto’s of kunst. Vooral beleggen in aandelen spreekt veel mensen aan. Niet voor niets, want daarmee investeer je direct in een onderneming. In ruil voor je investering word je mede-eigenaar van het bedrijf. Gaat het goed met de onderneming waar je in belegt? Dan deel je als aandeelhouder mee in het succes.

Wie kan beleggen?

Het is eenvoudig: iedereen kan beleggen. Je hoeft het enkel te willen en meerderjarig te zijn. Je hoeft niet direct verstand van beleggen te hebben. Denk goed na over hoeveel risico je wilt lopen als je gaat beleggen. Er zijn verschillende partijen waarbij je beleggen kan uitbesteden of juist zelf de controle kan houden. Overigens kan je wel als meerderjarige voor een minderjarige beleggen. Wekt dat je interesse? Ga dan beleggen voor je kind.

Welke beleggingsmethode past bij mij?

Beleggingsmethodes

Het is lastig om een goede keuze omtrent een beleggingsmethode te maken. Moet je zelf beleggen of uitbesteden? Zelf beleggen geeft vrijheid, terwijl je bij het beleggen uitbesteden kunt profiteren van de expertise van iemand.

Beleggen brengt risico’s met zich mee, u kunt uw inleg verliezen. De waarde van uw beleggingen is mede afhankelijk van de ontwikkelingen op de financiële markten.

Lees ook
Vocht in de auto

Klik hier als je meer wilt lezen over hoe werkt beleggen of de reden waarom je moet gaan beleggen?

Belangrijke informatie
Van Lanschot NV is als bank geregistreerd in het Wft-register en staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. (DNB), Postbus 98 1000 AB Amsterdam, en de Autoriteit Financiële Markten (AFM), Postbus 11723 1001 GS Amsterdam.
Van Lanschot NV kan optreden als aanbieder van betaal-, spaar- en kredietproducten, als bemiddelaar van verzekeringsproducten en als aanbieder en/of uitvoerder van beleggingsdiensten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top