Now Reading
Alleenstaande ouders daten steeds vaker

Alleenstaande ouders daten steeds vaker

Alleenstaande ouders daten vaker dan singles zonder kinderen. Dit blijkt uit een onderzoek van matchmakingsite Lexamore.nl onder 650 alleenstaande ouders. Geven singles zonder kinderen in dit onderzoek aan dat ze slechts één per kwartaal daten, singles met kinderen hebben ongeveer elke maand wel een leuke date. Driekwart van de ondervraagde singles zonder kinderen staat open af te spreken met een single ouder. Bij singles met kinderen ligt dat percentage zelfs ruim boven de 90 procent. Singles zonder kinderen zien het juist als voordeel om te daten met een single ouder. Zij hebben al de nodige ervaring en dat is handig wanneer ze eventueel in de toekomst zelf kinderen willen.

“Er zijn bijna een half miljoen alleenstaande ouders in Nederland. Dat betekent zo’n 20 procent van het totaal aantal singles in Nederland. Uit ons onderzoek blijkt dat ruim 73 procent van de alleenstaande ouders ouder is dan 45 jaar. Dat zien wij terug in onze database. Met name rond Moederdag en Vaderdag is het extra druk met inschrijvingen. Single moeders en vaders hebben dan wellicht extra het gevoel dat ze er alleen voor staan.”, aldus Stefan van den Berg managing director Lexa.nl en Lexamore.nl in Nederland.

Single vrouwen met kinderen in de meerderheid 
Ruim 80 procent van de single vrouwen geeft aan kinderen te hebben, tegenover nog niet de helft van de mannen. Bij ruim 40 procent van de single moeders wonen de kinderen thuis en bijna 20 procent heeft een co-ouderschap met hun ex-partner. Tenslotte is het opvallend dat bijna 40 procent van de single vaders aangeeft in de toekomst bij een nieuwe relatie open te staan voor kinderen, tegenover maar 10 procent van de single moeders.

Ruime meerderheid singles vindt daten met alleenstaande vader of moeder geen probleem
Driekwart van de singles zonder kinderen staat open om te daten met een alleenstaande ouder. Bij singles met kinderen ligt dat percentage zelfs op 96 procent en zij zien vooral de combinatie tussen twee gezinnen niet als een probleem. Singles zonder kinderen zien alleen maar voordelen en gaan ervan uit dat de potentiële partner al ervaring heeft met het opvoeden van kinderen en snapt hoe het werkt mochten er straks nog meer kinderen komen. De belangrijkste reden om niet te daten met een alleenstaande ouder is volgens een kwart van de singles omdat ze graag de vrijheid willen behouden om met een partner leuke dingen te doen.

Singles met kinderen daten vaker dan singles zonder kinderen 
Gemiddeld daten single ouders één keer per maand en de ouders en babysitter worden hierbij ingeschakeld om op de kinderen te passen. Singles zonder kinderen geven aan gemiddeld één date per kwartaal te hebben. De drang om er meer op uit te gaan is kennelijk hoger bij de singles met kinderen. Voor de eerste afspraak zijn single moeders vooral bang om zichzelf open te stellen vanwege het risico dat ze gekwetst worden. Daarentegen zijn de mannen weer erg positief en verheugen zij zich juist op een nieuw persoon in hun leven. Pas als de relatie echt serieuze vormen aan gaat nemen, vindt driekwart van de single moeders het tijd om haar partner kennis te laten maken met haar kinderen. Bij de single vaders ligt dat percentage op ruim 60 procent.

See Also
Genieten in Giethoorn - 3 SUPER uitjes

Bridget Maasland favoriete single moeder en Michael Boogerd favoriete single vader 
Als het om een leuke partner gaat dan blijken de single moeders vooral op sportiviteit te vallen. Dit blijkt wel uit de top 3 van leukste bekende Nederlandse single vaders om een keer mee te stappen. Op de eerste plaats staan namelijk wielrenner Michael Boogerd en presentator Rob Kamphues, direct gevolgd door Hans Breukhoven. Piet Paulusma tenslotte is het minst populair om een avondje mee te stappen.

Bij de mannen gaat de liefde duidelijk door de maag ,want Sonja Bakker wordt nauwelijks genoemd als leukste bekende Nederlandse single moeder. De lijst wordt aangevoerd door de presentatrice Bridget Maasland en op plaats twee volgt presentatrice Marischka Hulscher. Op een derde plaats staat presentatrice Irene van de Laar. Patricia Paay en Sonja Bakker worden door de single vaders het minst gewaardeerd om een avondje mee te stappen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top