Now Reading
Ouders minst geliefde koppelaars onder singles

Ouders minst geliefde koppelaars onder singles

Het fenomeen ’koppelen’ blijkt nog steeds erg populair. Uit onderzoek van matchmaking site Lexamore.nl blijkt dat een overgrote meerderheid van de singles het leuk vindt om een keer gekoppeld te worden. Dat moet dan wel bij voorkeur door vrienden gebeuren en niet door de ouders. Verder geeft één op de drie singles aan daadwerkelijk een keer gekoppeld te zijn en bij een kwart heeft dat ook tot een succes geleid. Tenslotte geeft driekwart van de ondervraagden aan graag via een matchmaking site op zoek te willen gaan naar een geschikte partner.

Volgens Blanca van den Brand, single coach van Lexamore.nl, is een partnerkeuze de belangrijkste keuze die iemand moet maken in het leven. “We kunnen daarbij alleen best wat hulp gebruiken. Ruim 80% van de respondenten zou het bijvoorbeeld heel leuk en spannend vinden om gekoppeld te worden, maar bij slechts 30% van de mensen is dat ooit wel eens gebeurd. We willen wel gekoppeld worden, maar het gebeurt nog te weinig”.

Koppelen en gekoppeld worden 
Ruim 80% van de singles vindt het leuk en spannend om een keer gekoppeld te worden. Daarbij geeft ongeveer een derde aan iemand wel een keer gekoppeld te hebben. Slechts tien procent van de singles geeft aan eventueel ‘koppelgedrag’ irritant, vervelend of bemoeizuchtig te vinden.

Wie is de beste koppelaar? 
Vrienden worden gezien als de beste koppelaars, direct gevolgd door broer of zus, collega’s en als laatste worden de ouders genoemd. Opvallend is verder dat maar liefst 75% openstaat om via een matchmakingsite op zoek te gaan naar een geschikte partner. Tenslotte blijkt dat zes procent van de mannelijke singles ooit een keer door zijn ouders is gekoppeld. Bij de vrouwelijke singles komt het echter bijna nooit voor. Ouders zijn dan ook de minst geliefde koppelaars. Slechts twee procent van de ondervraagden vindt zijn of haar ouders hier geschikt voor.

André Rieu of Linda de Mol 
Aan welke Bekende Nederlander willen singles uit dit onderzoek het liefst gekoppeld worden? Vrouwelijke singles zien het wel zitten een keer gekoppeld te worden aan de presentatoren John Williams of Matthijs van Nieuwkerk. Maar ook de klassieke musicus André Rieu wordt opvallend vaak genoemd. Meest opvallende namen bij de mannen waren Linda de Mol, Patricia Paay en Angela Groothuizen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top