Now Reading
6 Tips tegen zweetvoeten

6 Tips tegen zweetvoeten

Zweetvoeten kunnen erg lastig zijn. Er is natuurlijk een onaangename geur. Maar bovendien kunnen zweetvoeten leiden tot allerlei bijkomende klachten. Zo kunnen schimmels en bacteriën beter groeien in een vochtige omgeving en zult u ook sneller last krijgen van irritatie of zelfs blaren. Wilt u op een eenvoudige manier van uw zweetvoeten af komen? Dit zijn 6 praktische tips tegen zweetvoeten. 

Tip 1. Kies voor goede schoenen

Bij het ouder worden, kiest u misschien sneller voor degelijke ouderwetse schoenen. Dat is ook heel verstandig, want stabiliteit en betrouwbaarheid staan voorop. Maar let u er ook op of uw schoenen goed kunnen ademen? Doorgaans zijn gesloten lederen schoenen hét recept voor zweetvoeten. Bij de betere schoenhandel wordt hieraan gedacht en daar vindt u dan ook schoenen die én stabiel, én ademend zijn. 

Tip 2. Draag bamboe sokken

Welke sokken u ook draagt, ze zullen altijd vochtig worden door zweet. Toch maakt het type sokken dat u draagt een groot verschil! Veel synthetische sokken nemen maar weinig vocht op. Het resultaat is dat uw voeten sneller nat zijn. Katoenen sokken nemen al meer vocht op, maar als u last van zweetvoeten hebt is dat nog steeds te weinig. Bamboe sokken, zoals de bamigo herensokken, nemen vele malen meer vocht op. Daardoor krijgt u veel minder snel last van klamme, zweterige of zelfs natte voeten.

Tip 3. Gebruik geen sprays

Er zijn diverse sprays verkrijgbaar tegen zweetvoeten. Helaas werken ze geen van allen zoals dat zou moeten. Van sommige sprays krijgt u zelfs sneller last van zweetvoeten. Andere sprays verdoezelen wel een zweetlucht, maar voorkomen niet dat u toch de bijkomende gevolgen van zweetvoeten ondervindt. Het gebruik van sprays is dus in het beste geval zinloos en in het slechtste geval schadelijk. 

Tip 4. Wees lief voor uw voeten

Uw voeten hebben u al uw hele leven rondgedragen. Wees er daarom extra lief voor. Geef uw voeten, als dat lukt, extra aandacht bij het wassen en afdrogen. Laat uw voeten ook een tijdje ‘aan de lucht’ drogen voordat u ze weer in sokken stopt. Het is te adviseren om elke dag een tijdje op blote voeten te lopen als dat lukt. Lukt dat niet, ga dan af en toe even zitten zonder sokken. Ga uw voeten niet te fanatiek afdrogen of overdreven vaak wassen. Dit levert alleen maar meer problemen op met zweetvoeten. 

Tip 5. Verwissel regelmatig uw sokken

6 tips tegen zweetvoeten

See Also
koud

Zweetvoeten zijn vervelend, maar niet onoverkomelijk. Door regelmatig uw sokken te verwisselen, zult u minder snel last krijgen van vervelende klachten. Zo wordt de kans op voetschimmel een stuk kleiner als u regelmatig schone sokken aantrekt. Het is verstandig om, als u last hebt van zweetvoeten, uw sokken minstens 2x per dag te vervangen. 

Tip 6. Gebruik afwisselend twee paar schoenen

Hebt u toch dagelijks uw schoenen aan en blijft u last houden van zweetvoeten? Dan koopt u gewoon twee paar schoenen. Kies comfortabele schoenen, waarbij beide paren even lekker zitten. Wissel elke dag van paar schoenen. Zo kan elk paar schoenen weer helemaal opdrogen voordat u ze weer gaat dragen. Vaak blijft er nog 12-24 uur na het dragen vocht achter in de schoen, omdat dit moeilijk kan verdampen. Door paren schoenen af te wisselen, krijgen de schoenen genoeg tijd om helemaal uit te dampen en droog te worden.

 Zweetvoeten kunnen erg vervelend zijn. Toch zijn ze niet onoverkomelijk. Er zijn veel dingen die u kunt doen om zweetvoeten te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen. Misschien denkt u dat de oplossing ligt in het vaker wassen van uw voeten. Helaas is dat niet waar: door vaker te wassen raakt de huid geïrriteerd waardoor het probleem zou kunnen verergeren. Dankzij deze 6 tips kunt u het zweetvoeten-probleem op een goede manier aanpakken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top