Tips voor het aanschaffen van comfortabele schoenen

Tips voor het aanschaffen van comfortabele schoenen

De zomer staat weer voor de deur! De winterschoenen met vaak donkere kleuren maken plaats voor lichte zomerschoenen. Toe aan een nieuw paar zomerschoenen dan is het goed om rekening te houden met de volgende tips voor het aanschaffen van deze schoenen.

Pas uw nieuwe schoenen aan het einde van de dag

Of u nu naar een winkel gaat of online schoenen besteld, pas de schoenen aan het einde van de dag. Uw voeten zullen gedurende de dag opzwellen. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer u in de ochtend goed zittende schoenen koopt en ze na een halve dag dragen toch te klein blijken.

Beide schoenen passen voor u de winkel verlaat

Bijna niemand heeft 2 gelijke voeten. Past de schoen goed aan de linkervoet dan kan deze aan de rechtervoet te klein zijn. Pas beide schoenen voor u overgaat tot het aanschaffen van het paar. Bij twijfel kunt u het beste uitgaan van de grootste voet mocht deze voor de andere voet niet passend zijn dan kan een en ander worden opgelost met een inlegzooltje.

Draag uw eigen sokken tijdens het passen van de schoenen

Bij het passen van de schoenen kunt u het beste uw eigen sokken aanhouden. Een te dikke sok of juist een te dunne heeft invloed op de maat van de schoen. U kunt dus beter met uw eigen sokken passen dan weet u zeker dat de schoenen comfortabel zitten.

Uw schoenmaat is niet bij elke schoen hetzelfde

Wanneer u altijd maat 40 heeft wil dit niet zeggen dat dit bij elk schoenmerk hetzelfde is. Staar uzelf niet blind op de maat maar pas de schoen altijd. Soms zal het 41 of 39 worden door de vorm van de schoen of het merk. Blijf dus passen.

Flexibele schoenzool

Doe de buigtest. Buig de schoen en voel of deze flexibel is. Een stugge zool loopt veel lastiger dan een flexibele zool. Heeft de zool profiel of is deze glad. U wilt een schoen die comfortabel is en u dagelijks aan kunt de zool heeft hierop ook een grote invloed.

Schoenen moeten bij het passen al lekker zitten en vormen naar uw voet. Zitten er drukpunten tijdens het passen? Kies dan voor een andere schoen. Uw voeten kunnen zich niet vormen naar de schoen dus als dat hele leuke paar net niet lekker zit besluit dan nog even verder te kijken want een slecht zittende schoen zal in de kast belanden en dat is zonde van uw geld. Succes met het uitzoeken van uw zomerschoenen.