5x Waarom fietsen op je oude dag gezond is

5x Waarom fietsen op je oude dag gezond is

Nederland is een echt fietsland. Fietsen kent veel voordelen, het is niet voor niets een zeer populaire activiteit onder ouderen. Fietsen is gezond doordat je lekker aan het bewegen bent in de buitenlucht, bovendien is het betaalbaar en toegankelijk. Dat maakt het tot een ontspannende bezigheid die door veel senioren dagelijks met veel plezier wordt opgepakt. Bovendien beschikken we in Nederland over prachtige fietsroutes die de omgeving tot een heerlijk fietsparadijs maken. Fietsen op je oude dag is gezond, lees je mee over de voordelen?

Vergroot het uithoudingsvermogen

Fietsen geeft energie en zorgt dat je je conditie vergroot. Het is goed voor de bloedcirculatie, de ademhaling, spieren en gewrichten. Doordat je fietst en actief blijft, kan je ook langer activiteiten ondernemen die je graag doet. Dat willen we toch allemaal?

Ontspannende bezigheid

Wist je dat fietsen de weerstand verhoogt en je helpt om stress kwijt te raken? Fietsen is een ontspannende bezigheid waardoor je van de natuur mag genieten, je lekker buiten bent en je je hoofd leeg kunt maken. Voel de wind door de haren, de zon op je gezicht en ontspan. Neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg en geniet van de mooie routes die Nederland rijk is. Of maak er een uitstapje van door te lunchen op een unieke locatie. Een extra ontspannen fietstocht maak je met een fietsverzekering van Centraal Beheer, dan ben je uitgebreid verzekerd voor schade en diefstal. De accessoires van jouw fiets zijn standaard meeverzekerd mocht er iets gebeuren. Accessoires zijn alle onderdelen die op uw fiets gemonteerd zijn. Bijvoorbeeld een kinderzitje, fietsmand of fietstassen. Dat is geruststellend!

Meer balans

Wist je dat fietsen goed is voor de mentale gesteldheid en het positief samenhangt met de gezondheid gerelateerde kwaliteit van leven? Het is fijn om te weten dat fietsen zo’n verschil kan maken. Er is zelfs al aangetoond dat fietsen de kans op hartkwalen, diabetes en een hoge bloeddruk verkleind. Ervaar meer balans, rust en ruimte door bewust en met aandacht te fietsen. Luister naar de vogels, voel de warme zonnestralen op je huid en geniet van al het groen om je heen. Zet je zintuigen open en geniet van deze fietstocht. Mocht je nog mooie plekken willen ontdekken? Ik heb mijn top 3 van mooiste fietsplekken door Nederland op en rij gezet.

Stimuleer de stofwisseling

Door sportieve keuzes te maken en regelmatig op de fiets te stappen, stimuleer je de stofwisseling en dit heeft een positieve invloed op het gewicht. Als je in een lekker tempo fietst waarmee je jezelf niet uitput, maar wel voldoende uitdaagt, verbrand je ongemerkt alsnog calorieën. Daardoor functioneert je stofwisseling onbewust een tandje hoger en blijf je fit.

Verbeter het humeur

Van fietsen krijg je energie, je voelt je fitter en je spieren worden sterker. Allemaal mooie voordelen waar je als fietser van profiteert. Ook het humeur verbetert aanzienlijk als je regelmatig op de fiets stapt. Doordat je lekkerder in je vel zit, sta je ook positiever in het leven. Beweeg jezelf gelukkig!

 

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: