Now Reading
5 Tips om langer zelfstandig te blijven wonen

5 Tips om langer zelfstandig te blijven wonen

Nederland vergrijst en er wordt steeds meer gevraagd van individuen om zelfstandig te blijven wonen. Verzorgingshuizen zitten vol en werknemers in de zorg zijn overbelast. Natuurlijk gaat het niet alleen om de vraag, maar ook om de wil. Iedereen wilt natuurlijk zolang mogelijk zelfstandig door het leven. De Nederlandse Senioren Alarmering zet 5 handige tips op een rij om zo lang mogelijk lekker thuis te kunnen blijven wonen.

1. Vertrouw op uw omgeving

Heeft u kinderen? Familie, vrienden of kennissen? Of heeft u misschien goed contact met de buren? Helaas komt het vaak voor dat senioren hun sociale contacten met de jaren verliezen, maar wanneer u deze wel heeft, maak hier dan gebruik van. Vraag aan de mensen in uw netwerk of ze een beetje op u willen letten. U zult merken dat een veiliger gevoel ervoor zorgt dat u rust in uw hoofd heeft, wat weer leidt naar een betere kwaliteit van leven.

2. Wees fit en vitaal

Niet iedereen is natuurlijk even mobiel. Dat weten wij heel goed. Maar als u nog goed ter been bent, maak hier dan gebruik van! Ga elke dag bijvoorbeeld een (lang) stuk wandelen of fietsen. Blijf in beweging. Eet en drink zo gezond mogelijk (maar zondig ook zeker af en toe!). Ga af en toe naar de huisarts en laat u op tijd behandelen voor de kwaaltjes aan uw lichaam. Zorg voor u zelf, zo blijft u ook langer zelfstandig!

3. Blijf bezig, blijf vermaakt

Wij spreken veel senioren en schrikken regelmatig als senioren bij ons aangeven dat een gesprekje met ons het hoogtepunt is van hun dag. Verveling onder ouderen komt helaas vaak voor en is de klacht die wij het vaakst horen. Ga daarom goed bij u zelf na wat het is dat u leuk vindt om te doen en ga dit ook doen! Zo simpel is het. Probeer niet alleen activiteiten te vinden die veel inspanning vereisen, maar ook activiteiten die u thuis kunt doen. Als het dan op latere leeftijd allemaal wat te zwaar wordt heeft u ook genoeg te doen in en rondom huis. Nog een laatste tip: probeer mee te gaan met de technologie. Termen als video streamen en gaming klinken misschien intimiderend, maar het valt allemaal reuze mee. Deze vormen van media hebben iets interessants voor iedereen!

4. Wees sociaal

Dit is natuurlijk een echte klassieker, maar echt heel belangrijk. Veel senioren geven bij ons aan dat ze graag naar een verzorgingshuis zouden willen om meer onder de mensen te zijn, maar dit is helemaal niet nodig. Bijna elke gemeente heeft wel een buurthuis, club of iets vergelijkbaars waar u zich bij kunt aansluiten. Misschien gaat u liever naar een bar? Of een bingoavond? Er is zoveel. Gebruik het internet om deze plekken te vinden. Sociale mensen zijn vaak gelukkiger. En gelukkige mensen leven vaak langer zelfstandig.

See Also
tandenborstel

5. Een persoonlijk alarmsysteem

En de laatste maar eigenlijk de nummer één tip: beveilig u zelf en neem een persoonlijk alarmsysteem. Met deze tool kunt u namelijk alles doen wat u wilt, maar dan veiliger! Als er onverhoopt iets gebeurt dan is hulp slechts een druk op de knop van u verwijderd. U heeft de keuze uit verschillende systemen, met sinds kort ook een handig horloge. Dit systeem werkt wereldwijd, binnen en buiten, volledig zelfstandig. Dus zonder de noodzaak om hem te koppelen aan een aansluitpunt of mobiele telefoon. Een echte aanrader voor iedereen die zo lang mogelijk zelfstandig wilt blijven wonen!

een persoonlijk alarmsysteem

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top