3 Unieke puzzels om thuis mee aan de slag te gaan

3 Unieke puzzels om thuis mee aan de slag te gaan

Zit u ook de hele dag thuis en bent u op zoek naar iets leuks om te kunnen doen? Puzzelen is tegenwoordig weer populair en er zijn een aantal unieke puzzels die u misschien nog niet geprobeerd heeft. Hieronder 3 unieke puzzels die u zeker op uw lijstje moet zetten om te maken.

Onmogelijke puzzel

Heeft u al meerdere puzzels gedaan, maar wilt u het wat lastiger maken voor u zelf? Er zijn puzzels waar u uren mee bezig kunt zijn. Een puzzel met veel zee en lucht is een echte uitdaging. Alles heeft ongeveer dezelfde kleur of ga voor een puzzel die helemaal doorzichtig is. Dat wordt echt passen en meten, u zult nog wel even bezig zijn voordat u dit opgelost heeft. Kies eerst voor een kleinere puzzel of begin juist gelijk met een wat grotere onmogelijke puzzel.

Escape puzzel

Een puzzel en escape room ineen! Nu wordt het echte interessant, u moet de puzzel op zien te lossen aan de hand hiervan kunt u de vragen beantwoorden en uit de escape room ontsnappen. U krijgt er een verhaal bij waar u zich bij in kunt leven en een passende puzzel van ongeveer 750 stukjes. Als u bezig bent komen er aanwijzingen of voorwerpen naar voren die u helpen met ontsnappen. Er zijn verschillende Escape puzzels dus u kunt zelfs kiezen uit een leuk thema.

XXL Puzzel

Volgens mij heeft niemand ooit zo’n grote puzzel gemaakt. Er zijn dus zelfs puzzels tussen met 18 duizend stukjes. Voor wie echt een puzzelfanaat is kan deze gigantische puzzel in elkaar zetten. Het is een beetjes lastig waar u zou moeten beginnen maar dat is juist de uitdaging. Begin bijvoorbeeld bij de randjes of selecteer ze op kleur en probeer zo de puzzel op te lossen. Er zijn niet veel puzzels met zoveel stukjes en het zal ook wel even duren voordat u deze af heeft. Kies voor een XXL puzzel van bijvoorbeeld een prachtige zonsondergang of van het Afrikaanse wildlife.

Puzzelen maar

Kies één van de unieke puzzels of begin eerst met een simpele puzzel. U kunt ook een puzzel maken met een eigen foto. Dit is iets persoonlijk en ook leuk om cadeau te geven. Kies voor een foto van een mooie vakantiebestemming, prachtige bloemen of één met dieren. Voor iedereen is er wel een puzzel met een prachtig eind resultaat.

 

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: