Now Reading
Lekker puzzelen in de zomer

Lekker puzzelen in de zomer

Bij warm weer is het heerlijk om even buiten te zitten met een leuk puzzelboekje. Even geen telefoon of online spelletje maar simpelweg in een boekje puzzelen en uw hersens trainen met verschillende spellen. Kies uw favoriete puzzel van sudoku, woordzoeker tot kruiswoord puzzel.

Denken in cijfers met sudoku

Heeft u al vaker sudoku gespeeld of bent u net begonnen met het spel sudoku? Elk vakje bestaat uit 9 cijfers waarbij elk cijfer maar een keer voor mag komen. Welk cijfer kan waar staan of kruist dit met een ander cijfer? Er zijn makkelijke varianten maar u kunt het ook wat lastiger maken. Door te kiezen voor een sudoku met weinig cijfers moet u extra goed zoeken naar de juiste oplossen. U blijft dus lekker bezig en aan het puzzelen met een boekje vol verschillende sudoku’s.

Simpele woordzoeker

De woordzoeker kent en kan iedereen. Alle letters staan door elkaar maar er zitten verschillende woorden in verstopt. Van links naar rechts, van boven naar onder of overdwars. Het kan nog iets lastiger worden met woorden die achterstevoren staan. Bij deze puzzel hoeft u niet veel te denken maar is het simpel weg zoeken naar de juiste worden. Soms is het ene woord toch lastiger te vinden dan u denkt.

Kruiswoord puzzelen

Deze puzzels zijn voor de echte denkers en kenners. Bij elke omschrijving hoort een woord maar er is alleen bekend hoe lang het woord is. Heeft u het juiste woord of is er nog een ander woord die even lang is die het zou kunnen zijn? Hoe meer er in gevuld is hoe makkelijker  de andere woorden in te vullen zijn. Het is altijd handig om iemand in de buurt om hulp te vragen wellicht heeft hij of zij het juiste antwoord.

Lees ook
Waarom een hondenoppas worden?

Een puzzelboekje kunt u makkelijk mee brengen uit de supermarkt zodat u gelijk kunt beginnen. Train je hersenen tijdens de verschillende puzzels of kies voor een boekje uw favoriete puzzel.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top