Now Reading
Puzzelen is een dagelijkse oppepper voor het brein

Puzzelen is een dagelijkse oppepper voor het brein

Puzzelen

Zoals een stevige wandeling wonderen doet voor ons lijf, zo is een pittige puzzel een oppepper voor ons brein. Puzzelen is niet alleen een slimme manier om te ontspannen, maar ook een gezonde training voor de hersenen. En net als met bewegen is de winst het grootst als we er een dagelijkse gewoonte van maken.

Vitaal ouder worden

Even niet op een naam kunnen komen. Gedachten die midden in een gesprek zomaar afdwalen. Beetje lastig soms, maar het hoort nu eenmaal bij het ouder worden. Herkenbaar? Dan weet u waarschijnlijk wel dat het verstandig is om de grijze cellen flink aan het werk te zetten. En gelukkig kan dat ook leuk zijn. Voor de een is het boeken lezen of een vreemde taal leren. Anderen zijn dol op muziek maken of puzzels oplossen. Het maakt niet uit, als u mentaal maar volop in beweging blijft.

Cognitieve reserve

Regelmatige mentale activiteit zorgt ervoor dat er in de hersenen nieuwe verbindingen worden gemaakt. Op die manier bouwen we cognitieve reserve op, zoals dat heet. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat een ruime cognitieve reserve een gunstige uitwerking heeft op het behoud van geheugen. Trouwens, ook fysieke en sociale bezigheden zijn heilzaam voor onze verstandelijke vermogens. Dus nodig vrienden uit voor een maaltijd die u nog nooit eerder heeft klaargemaakt. Zoek de weg in een vreemde stad zonder hulp van navigatie. Neem tekenles of ga zingen in een koor. Hoe groter de uitdaging, hoe sterker het effect.

Ontspanning door inspanning

Ook puzzelen werkt goed om mentaal in conditie te blijven. Het aanbod is tegenwoordig enorm. We zijn niet meer afhankelijk van kranten, tijdschriften of puzzelboekjes. Online kunt u zich ook laten verrassen door uiteenlopende varianten en niveaus. Ideaal om cognitieve vaardigheden te trainen: concentratie, geheugen, woordenschat, rekenkunst, logisch denken. Maar let op! Als een puzzel héél snel is opgelost, mag het wel een graadje moeilijker. Al is dat in het begin misschien frustrerend, geleidelijk zult u toe zijn aan steeds weer nieuwe uitdagingen. Kortom, hersengymnastiek waar het brein echt baat bij heeft. En nog ontspannend ook.

Eindeloos puzzelplezier met Klubble

Filippine, sudoku, rebus, doorloper, cijfercode, kruiswoord, cryptogram … En de iets minder bekende varianten, zoals k-doku en tentje-boompje. Maar liefst 25 soorten puzzels, in oplopende moeilijkheidsgraad. Ontdek het allemaal bij Klubble, het favoriete platform van elke puzzelliefhebber. Online, dus u kunt altijd en overal spelen. Thuis, onderweg of waar dan ook. Op computer, tablet en mobiel. Elke dag zetten we 90 nieuwe puzzels klaar. Met zoveel opties raakt zelfs de meest fervente puzzelaar niet gauw uitgepuzzeld. Welkom op klubble.nl.

See Also
met het raam open slapen

Ongestoord puzzelen

Gratis online puzzelen lijkt fijn, maar steeds die aandacht trekkende reclame tussendoor gaat op de zenuwen werken. Precies wat we niet moeten hebben. Daarom zorgt Klubble voor een rustige omgeving, zonder advertenties, waar u ongestoord kunt spelen. Kost per maand maar €4,99. Of neem een jaarabonnement voor €29,99. Nog veel voordeliger. Eerst een week gratis proberen? Dat kan ook. En de proefperiode stopt vanzelf, een prettig idee.

Puzzel uw brein fit met Klubble

 • Ontdek 25 verschillende puzzelvarianten
 • Kies elke dag uit meer dan 90 nieuwe puzzels
 • Bepaal zelf hoe moeilijk de puzzel mag zijn
 • Speel online op computer, tablet en mobiel
 • Puzzel ongestoord zonder reclame
 1. Word abonnee voor 4,99 per maand
  stopzetten kan op elk moment
 2. Word abonnee voor 29,99 per jaar
  stopzetten kan op elk moment
 3. Probeer 7 dagen gratis
  stopt vanzelf: u zit nergens aan vast

Puzzel uw brein fit met Klubble

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top