Now Reading
Zo maakt u uw badkamer toekomstproof

Zo maakt u uw badkamer toekomstproof

De badkamer is de ideale plek om optimaal te genieten. Met het oog op de toekomst is het goed om na te denken over een ruimte die veilig en comfortabel is én blijft. Door middel van een aantal aanpassingen en aandachtspunten is het eenvoudig om uw sanitair toekomstproof te maken. Hoe u dat doet, leest u in onderstaand artikel.

Verstelbaar hangtoilet

Een hangend toilet wordt opgehangen aan een inbouwreservoir dat in hoogte verstelbaar is. Hiermee bepaalt u zelf de gewenste hoogte. De standaardhoogte van een toilet is 40 cm. Wanneer u ouder wordt is het prettig om het toilet iets hoger te hangen. Vijf à zes centimeter volstaat, zo heeft u een perfecte hoogte van 46 cm. Hierdoor is het makkelijker om te gaan zitten en weer op te staan.

Hangend badkamermeubel

Een hangend badkamermeubel wordt aan de muur bevestigd door middel van een verstelbaar systeem, dat u naar voorkeur hoog of laag ophangt. Het voordeel is dat u volledig zelf de hoogte bepaalt. Door het zwevende badkamermeubel te combineren met een bijpassende badkamer kast, creëert u een mooi samenhangend geheel. Doordat deze meubels niet tot aan de grond komen, ervaart u een ruimtelijk gevoel.

Inloopdouche met vrije inloop

Ook wanneer u nog goed ter been bent is het belangrijk om in uw badkamer rekening te houden met de toekomst. Een inloopdouche past perfect in dit plaatje. Deze heeft geen drempel waardoor het in- en uitlopen bijzonder eenvoudig is. Daarnaast zorgt een inloopdouche ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Kies voor een ruim exemplaar met voldoende plaats om eventueel gebruik te maken van een douchezitje.

Wandbeugel en douchestoel

See Also
voeding

Met een wandbeugel creëert u extra steun in de badkamer. Dit is een handig hulpmiddel wanneer u zich wilt optrekken. Verder ervaart u dankzij de wandbeugel meer stabiliteit tijdens het rechtstaan, doordat u zich hieraan kunt vasthouden. Een douchestoel biedt comfort tijdens het douchen zodat u optimaal geniet van dit ontspannende moment.

Tegels met antislip

Bent u van plan om uw badkamervloer te vervangen? Dan is het aan te raden om te kiezen voor antislip tegels. Hiermee ervaart u meer grip in uw badkamer zodat u niet uitglijdt. Wanneer u reeds voorzien bent van de ideale vloertegels, geeft u deze extra grip door middel van een antislipmat of decoratieve strips. De antislipmat plaatst u in de douche. Decoratieve strips worden op de tegelvloer geplakt.

Bovenstaande elementen helpen u bij het toekomstproof maken van uw badkamer. De ruimte blijft veilig en comfortabel, ook wanneer uw mobiliteit achteruitgaat. Zo geniet u nu én de komende jaren van een 100% geslaagde badkamer. Kijkt u eens op de website van Maxaro wat er mogelijk is.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top