West-Australië

West-Australië

West – Australië is een adembenemend mooi gebied, duizenden kilometers uitgestrekte vlakte, prachtige natuur, een vleugje Aboriginal cultuur en vooral heel weinig mensen. Suus Dekker, Reisspecialist bij Tenzing Travel vertelt u wat u niet mag missen tijdens uw rondreis Australië!

West – Australië is de ideale bestemming voor avonturiers en rustzoekers. Met een camper door dit gebied rijden biedt de kans om heel dicht bij de natuur te blijven en West-Australië echt tot in je tenen te beleven. Om bij te komen van de vlucht, beginnen we met 2 nachten Perth. We doen wat aan sightseeing en rijden vervolgens de duizenden kilometers lange kustroute naar het noorden.

Magische herinneringen
Plaatsen als Pinnacles, Jurrien Bay en Kalbarri maakten veel indruk. Oneindig lange stranden waar je vaak de enige bent. Hup met je 4WD camper het strand op en je hebt alle vrijheid. Uiteindelijk hebben we even een paar dagen op één plek rondom Coral Bay/Exmouth vertoefd. Een hele bijzondere stop, want hier ligt het Ningaloo Reef voor de kust, waar snorkelen en duiken magische herinneringen oplevert. Als bonus vind je hier tussen april en juni walvishaaien, waarmee gesnorkeld kan worden. Een ‘once in a lifetime experience’ om te zwemmen met deze enorme, overigens ongevaarlijke, haaien. Van augustus tot eind oktober zijn hier walvissen te spotten. Bijna het hele jaar door zijn er ook Manta Ray tours. Kortom, de prachtige onderwaterwereld van West Australië is een must voor de echte liefhebber!

Karijini National Park
Na Exmouth begint het echte avontuur met een bezoek aan een van de allermooiste parken in Australië. Als fervent Australië-reiziger kan ik het weten. Karijini National Park is van extreme schoonheid en weinig parken kunnen de puurheid van dit park evenaren. Het beste rijd je met een 4WD (camper) naar het park, maar een gedeelte van het park is ook bereikbaar met een normale camper. Er zijn hier vele hikes te maken die allemaal een geweldige ervaring zijn. Avontuurlijk, dat wel, zeker na het regenseizoen zullen de schoenen niet droog blijven en moeten er ook stukken worden gezwommen door de Gorge om de wandeling te hervatten. Watervallen, natuurlijke poelen en veel diepe en smalle kloven waar je doorheen kan wandelen, soms afdalend door een waterval. Soms popt de gedachte op om de heftige wandeling te staken, gezien de hoge mate van avontuurlijkheid, maar dat is zonde! De beloning aan het eind van de hike vergeet je nooit!

Gibb River Road
Na Karijini even een paar dagen bijkomen in Broome, een leuke kustplaats met wat restaurants en barretjes, een zeldzaamheid ten opzichte van de rest van West Australië. En na Broome, vervolgen we het avontuur met de Gibb River Road, 700 km off-road door de Kimberleys, een van de meest authentieke delen van Australië. De hele route is een avontuur, met prachtige stops. Kamperen met je camper (4WD een must) kan midden in de natuur. Campings kennen ze hier niet, het blijft vaak bij een grasveld en een boom. Ook hier rijd je veel op zijweggetjes vol met pittige 4WD tracks, maak je avontuurlijke hikes naar poelen en watervallen en geniet je heel veel van de natuur. Ondanks dat het toerisme hier de laatste jaren enorm is toegenomen, kom je per dag maar een handje vol aan auto’s tegen. Neem minimaal 5-8 dagen de tijd, om de Gibb River Road en haar stops te bezoeken. Echte aanraders zijn; Windjana Gorge, Tunnel Creek, Bell Gorge, Mount Elizabeth Station, Home Valley, El Questro. Het zijn allemaal adembenemend mooie natuurgebieden. Neem vooral de tijd om deze mooie plekjes te ontdekken. Na de Gibb River Road zijn er talloze mogelijkheden; u kunt door naar Darwin, terug naar Broome of nog een paar dagen op dezelfde plek verblijven.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: