Een weekendje weg of een korte vakantie in eigen land? Wat is de juiste reistas?

Een weekendje weg of een korte vakantie in eigen land? Wat is de juiste reistas?

Gelukkig worden de maatregelen met betrekking tot het Corona Virus stukje bij beetje weer een klein beetje versoepeld. Dit betekent dat we op veel plekken al weer kunnen verblijven in een hotel voor een weekendje weg. Ook kunt u er voor kiezen om een korte vakantie in eigen land te plannen. Heerlijk een weekje weg op een recreatiepark in een eigen bungalow is samen met uw geliefde of gezin zeker mogelijk.

Wanneer u plannen heeft om weer even buiten de deur te overnachten is het fijn om je spullen goed en veilig mee te nemen naar de bestemming. Een goede reistas is hiervoor onmisbaar! Heeft u nog geen goede reistas? Dan hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waar de tas aan moet voldoen.

Belangrijk is om uzelf eerst af te vragen waar u de tas voor gaat gebruiken. Is het een weekendtas voor kleinere uitstapjes dan is een kleine handbagage tas voldoende. Zorg er voor dat er 1 of 2 setjes kleding in passen en natuurlijk wat bad- en verzorgingsproducten. Wanneer er in de tas voldoende ruimte is voor deze zaken dan is het goed en is het zelfs fijn dat u geen grote reistas mee hoeft te slepen.

Wilt u de tas ook gebruiken voor wat langere reizen in binnen- of buitenland? Kies dan voor een wat groter exemplaar. Vaak kunt u ook voor een tas kiezen dus u kunt vergroten wanneer u meer bagage mee wilt nemen. Houdt wel in de gaten dat de tas niet te groot wordt en hierdoor te zwaar wordt om mee te nemen. Dan kunt u beter voor twee reistassen kiezen.

Naast het formaat van de tas is het ook nog goed om te kijken of de tas afsluitbaar is met bijvoorbeeld een slot. Wanneer u de tas dan bijvoorbeeld moet achterlaten bij de receptie kunt u deze veilig afsluiten. Er zitten dan geen ongenode gasten in uw bagage.

Bent u een avonturier en kiest u graag voor een buitenvakantie? Kies dan voor een waterdichte tas. U kunt dan door een riviertje lopen zonder dat al uw spullen nat worden. Ook een regenbui is dan geen enkel probleem!

Het leuke van het uitzoeken van een nieuwe reistas is dat de voorbereiding van uw tripje vast kan beginnen. U komt zo al vast in de ontspannen sfeer. Het genieten kan beginnen!