Now Reading
Wat moet u weten over een inboedelverzekering?

Wat moet u weten over een inboedelverzekering?

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering verzekert alle spullen in huis die niet vast zitten. Een ongeluk zit een klein hoekje maar kan wel grote financiële gevolgen hebben. Een inboedelverzekering is erg belangrijk en sluit iedereen vaak af bij het kopen of huren van een huis. Wat moet u weten over een inboedelverzekering? De belangrijkste punten op een rij.

Wat wordt er vergoed bij een inboedelverzekering

Met een inboedel verzekerd u al uw inboedel. Onder inboedel vallen spullen die niet vast zitten of mee genomen kunnen worden zonder schade. Veel inboedelverzekeringen hebben een ruime dekking en verzekeren uw spullen bij inbraak en diefstal, brand, water en stormschade. Welke spullen of schade er precies vergoed wordt is per verzekering verschillend. Bij het afsluiten van een verzekering is het goed hier extra op te letten.

Allrisk dekking

Kleine ongelukjes in huis vallen niet onder de standaard inboedelverzekering. Veel verzekeraars bieden een Allrisk dekking voor eigen schade. Laat u iets vallen of stoot u iets om van waarde dan kan dit gedekt worden door een Allrisk polis. Let op wanneer er sprake is van opzet wordt er door de verzekeraar niets vergoed.

Een inboedelverzekering is niet verplicht

U bent niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Het is echter wel verstandig om de inboedelverzekering af te sluiten. Bij inbraak en diefstal, brand, water en stormschade zijn uw spullen verzekerd, zonder verzekering draait u zelf op voor alle kosten.

See Also
dweilen

Verzekering opnieuw controleren

Misschien heeft u al jaren een inboedelverzekering maar heeft u er nog nooit gebruik van gemaakt. Het kan verstandig zijn om eens in de paar jaar uw inboedelverzekering bij te stellen. Klopt het opgegeven te verzekeren bedrag nog wel met uw huidige inboedel? De inboedel van mensen stijgt vaak naar mate ze langer in een huis wonen. Het is natuurlijk zonde dat u minder geld krijgt voor uw spullen omdat u de verzekering niet op tijd heeft aangepast.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top