Now Reading
Waar moet u op letten bij een autoverzekering?

Waar moet u op letten bij een autoverzekering?

Het is ideaal als u een auto heeft. U kunt gaan en staan waar u wilt en de auto staat elke moment van de dag klaar. Het enige wat u hoeft te doen is er af en toe benzine of diesel in te gooien of op te laden. Een auto moet natuurlijk ook goed verzekerd zijn want hier kan van alles mee gebeuren. Waar kiest u dan voor? Er zijn verschillende afwegingen die u moet nemen om tot de juiste verzekering te komen.

Basisdekking WA verzekering

Iedereen met een auto is verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Dit is de basisdekking voor een auto die eventueel ook uitgebreid kan worden. De schade aan andere is hierbij verzekerd bij bijvoorbeeld een botsing of aanrijding. De schade aan uw eigen auto wordt hier helaas niet meer vergoed. Heeft u dus tegen een paaltje gereden dan moet u dat zelf betalen.

WA+ Dekking

Dit is een aanvulling op de basis WA verzekering. Niet alleen schade aan anderen maar ook bepaalde schade aan uw eigen auto gedekt. Het gaat hierbij dan wel om schade die u niet zelf heeft veroorzaakt en dat ook niet door een andere bestuurder veroorzaakt is. Denk daarbij aan brandschade, diefstal of inbraak van de auto, botsing met loslopend wild en stormen. Daarnaast wordt het ook verzekerd wanneer er een barst in uw ruit zit.

Allrisk

Bij deze verzekering wordt ook de schade vergoed die u zelf heeft veroorzaakt. Dat ene paaltje die u niet zag staan of het te dicht langs een muurtje rijden wordt deze keer wel vergoed. Bij een aanrijding of als u te water raakt zal dit bij een auto met een allrisk verzekering gewoon vergoed worden. Bij deze verzekering wordt zelfs vandalisme vergoed mocht iemand een kras op uw auto zetten.

Lees ook
Waarom een doorlopende reis en annuleringsverzekering

Waar kiest u voor?

Bij wat oudere auto’s wordt vaak gekozen voor een WA verzekering. Dit is al voldoende wanneer een auto ouder is dan 8 jaar. Auto’s jonger dan 4 jaar worden vaak allrisk verzekerd, ze zijn nog zo goed als nieuw en zijn ook wat duurder dus het is fijn dat dit goed verzekerd is. Bij alles wat er tussen in zit wordt er vaak gekozen voor een WA+ verzekering. De verzekeraar zal kijken naar de staat en de leeftijd van de auto. Wanneer u al een wat oudere auto heeft is het vaak ook niet mogelijk om deze all risk te verzekeren. Kijk daarom ook naar hoe oud uw auto is en welke verzekering u zou willen, u kunt dan kijken welke verzekeraar het beste bij u past.

Kies voor de juiste verzekering en ga veilig de weg op met uw auto.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top