Now Reading
Een opstalverzekering is verstandiger dan u denkt

Een opstalverzekering is verstandiger dan u denkt

In verzekeringen moeten we ons altijd eerst goed verdiepen. De meest hebben hier geen interesse in en het is vaak een gedoe om alles uit te zoeken. Ik help u wat verder met de opstalverzekering, bij brand of storm schade zul het een hoop opluchting geven wanneer u er een afgesloten heeft.

Is een opstalverzekering verplicht?

Door een storm of brand kan er schade aan uw woning ontstaan. Met een opstalverzekering zult u deze schade verzekeren. Het is wettelijk niet verplicht om er een af te sluiten maar wanneer u een hypotheek af wilt sluiten kan het zijn dat de bank je wel verplicht om er een af te sluiten. Alles spullen die in uw huis staan en niet verhuisbaar zijn zullen dan verzekerd zijn, dit is bijvoorbeeld de keuken, verwarming en het dak.

Voor welk bedrag moet ik het huis verzekeren?

Wanneer u een opstalverzekering af wilt sluiten voor uw huis zullen ze vragen naar der herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat nodig is om uw huis opnieuw op de kunnen bouwen. Dit bedrag is altijd een stuk lager dan de verkoop waarde omdat de grond hierbij niet wordt mee gerekend. Op de site van de verzekeraar vindt u vaak een herbouwwaardemeter zodat u uit kunt rekenen wat voor u het juiste bedrag is.

Wat als u gaat verhuizen?

Wanneer u een nieuwe woning gevonden heeft en binnenkort gaat verhuizen moet u de verzekering natuurlijk ook aanpassen. U kunt bij de verzekeraar een adres wijziging door geven maar het kan zijn dat nu toch een andere verzekeraar beter aansluit. Vergelijk ook dan de verschillende verzekeringen voordat u iets aanpast. Gaat u samen wonen? Het kan zijn dat jullie beide nog een eigen opstalverzekering hebben wanneer jullie samen gaan wonen is het niet handig om er allebei een te hebben. De verzekeraar die het langst loopt heeft daarop altijd voorrang. Lopen ze beide langer dan een jaar dan kunt u kiezen welke bij u aansluit of u kiest natuurlijk voor iets anders.

See Also
fietsverzekering

Woont u in een appartement?

Wanneer u in een appartement woont gaat het toch niet iets anders. De Vereniging van Eigenaren zal dan namelijk voor het hele gebouw een opstalverzekering afsluiten. Wanneer u net een dure keuken of badkamer geplaatst heeft zou u dit wel extra kunnen verzekeren via uw inboedelverzekering.

Er is een kleine kans op brand of stormschade maar wanneer zoiets gebeurt is de schade altijd erg groot. Met een opstalverzekering sult u weer een gloednieuw huis terug krijgen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top