Wat betekenen planten voor u?

Wat betekenen planten voor u?

Goedemiddag allemaal, bent u allen ook zo nieuwsgierig naar de uitslag van het onderzoek over planten binnenshuis? Waarom hebben we eigenlijk planten binnen staan, geeft dit ons een beter gevoel of is het omdat de kamer anders zo kaal aanvoelt?Wilt u het antwoord weten lees snel verder.. Onder de lezers van Vijftigplus.nl is er namelijk weer een super leuk onderzoekje gedaan. Dit maal met als onderwerp planten binnenshuis. 

Graag dank ik de deelnemers/sters wie dit onderzoek mede mogelijk hebben gemaakt. Ook dit maal is er maar liefst een volledige response van 307 respondenten.

Heeft u planten in huis?
Bijna 90% van ons zegt ja, ik heb planten in huis. Maar wat is hier de reden van?
Met zeer veel overtuiging kiest ruim 80% voor de gezelligheid. Maar op nummer twee staat de gezondheid. Planten zorgen namelijk voor betere lucht kwaliteit, daarnaast brengen ze een gevoel van welzijn en verminderen van stress.

De locatie van de planten
Zoals u in de tabel hieronder kunt aflezen staat de woonkamer met stipt op 1 gevolgd door de keuken.
Dit is eigenlijk best logisch, deze ruimten worden vaak het meest gebruikt en zijn vaak het grootst.

Maar persoonlijk vindt ik een klein plantje in het toilet, badkamer en slaapkamer ook erg sfeervol. Ook op kantoor kunnen planten positiviteit met zich meebrengen en bijdragen aan inspiratie en creativiteit.


Voorkeursplant
De orchidee, ja deze plant is het meest voorkomend in uw antwoorden.
Ook vetplanten en palmen worden meerdere malen genoemd.

De orchidee is met zijn ruim 31.000 soorten één van de grootste plantenfamilies en kan met de juiste verzorging jaren lang groeien en bloeien!
Wilt u meer informatie over de Orchidee? Klik dan hier.

Maar 1 vraag is onbeantwoord gebleven..
Wat is de reden dat men geen planten in huis heeft?
Nou dat is eigenlijk heel erg simpel, men vergeet ze water te geven waardoor ze het niet lang volhouden in de huiskamer en kunnen ze dus maar beter in de tuin staan.

Of

Men houdt gewoon niet van planten, maar meer van een mooie bos bloemen.
Bloemen zijn natuurlijk ook prachtig en dragen ook bij aan de sfeer in huis.

Wilt u in de toekomst ook mee doen aan ons onderzoek en kans maken op leuke prijzen? Meld u dan nu nog aan op vijftigplusonderzoek.nl!

Tot snel!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: