Now Reading
Waarom Wereld Aids Dag?

Waarom Wereld Aids Dag?

Maandag 1 december is het Wereld Aids Dag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de strijd tegen aids. En dat is nog altijd hard nodig. Door de komst van hiv-medicatie denken veel mensen dat aids geen probleem meer is. U wellicht ook. Maar niets is minder waar. Nog elk jaar overlijden er ruim 1 miljoen mensen aan de gevolgen ervan…

Een miljoen mensen! En ook in Nederland neemt het aantal mensen met hiv nog steeds toe. Elke week krijgen hier 23 mensen te horen dat ze hiv hebben. Aandacht voor hiv en aids is dan ook nog steeds hard nodig.

Aandacht
In 1988 vond de eerste Wereld Aids Dag plaats. Een idee van twee voorlichters van de Wereldgezondheidsorganisatie in Zwitserland. Het doel: wereldwijd aandacht vragen voor de aidsproblematiek en oproepen tot solidariteit met mensen met hiv en aids. Sindsdien vinden er op deze datum allerlei evenementen plaats.

Urgent
Dit jaar loopt er rond deze datum ook een landelijke campagne van STOP AIDS NOW! om de urgentie van de aidsbestrijding zichtbaar te maken. Op Wereld Aids Dag brandt STOP AIDS NOW! duizenden kaarsjes om een groots lichtsignaal af te geven. Voor 1 euro brandt er ook een kaarsje uit uw naam. Doe mee en ontvang als dank voor uw betrokkenheid een kaarsenhouder zodat u ook thuis kunt laten zien dat aids nog altijd een enorm probleem is. Want ruim 1 miljoen doden per jaar, dat zijn er toch teveel.

Advertisement

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top