Now Reading
“Ik hield zoveel van haar”

“Ik hield zoveel van haar”

Dit is Steven, een 14-jarige jongen uit Oeganda die in zijn leven al meer heeft meegemaakt dan de meeste Nederlandse kinderen van die leeftijd. Zus Maureen overleed namelijk een paar maanden geleden aan de gevolgen van aids. Steven en de rest van zijn gezin missen haar nog iedere dag.

Maureen kreeg aids en werd ernstig ziek waardoor ze in het ziekenhuis kwam te liggen. Steven: “Ik sprak haar nog een dag voor ze stierf, ze zei dat ze zich veel beter voelde”. Helaas kreeg Steven de volgende dag het bericht dat het slecht ging met Maureen en dat hij snel naar het ziekenhuis moest komen. Kort nadat Steven was gearriveerd overleed Maureen op slechts 17-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids.

Groot gemis
Steven mist zijn grote zus enorm. Maureen was heel lief voor Steven en haar zusjes en zorgde goed voor hen. “Ik ben zo verdrietig omdat ik zoveel van haar hield”, vertelt Steven. Het gezin luistert regelmatig naar twee favoriete liedjes van Maureen waarop ze altijd meezong.

Niemand meer verliezen
Net als Maureen, zijn ook Steven en de andere kinderen van het gezin geïnfecteerd met hiv. Omdat Steven nu de oudste in het gezin is, probeert hij goed voor zijn zusjes te zorgen. Hij ziet erop toe dat ze hun medicijnen goed innemen. “Ik wil niet dat er een ander lid van mijn familie overlijdt aan aids”.

Er overlijden meer jongeren als Maureen aan de gevolgen van aids, in Afrika is aids namelijk doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren. Bekijk de indrukwekkende video van Steven:

steven

Advertisement

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top