Now Reading
Waarom we orgaanvlees moeten eten

Waarom we orgaanvlees moeten eten

Orgaanvlees

Al moeten sommige mensen er niet aan denken is het eten van orgaan vlees toch erg gezond. Het is voor de meeste echter lastig om het te bereiden omdat ze niet weten wat ze er mee moeten doen.

Nieren

Het eten van nieren is erg gezond doordat er veel vitamine B12 in zit maar ook ijzer, selenium en fosfor. Vaak worden er gekozen voor lams nieren en kalf nieren echter zitten er in lams nieren meer voedingsstoffen. Het is belangrijk dat alle witte delen van de nier verwijderd zijn om een nare smaak te voorkomen. Het is ook belangrijk dat ze niet bevroren geweest zijn. Wanneer dit wel het geval is zal er veel bloed uitkomen het beste is om ze kort te bakken en ze even te laten rusten. Ze zijn ook goed de verwerken in gehaktbrood maar ook in een curry.

Hart

Dit orgaanvlees komt het meest in de buurt bij het vlees dat we gewend zijn. Het is rijk aan collageen, zink en Q10 wat belangrijke voedingsstoffen zijn voor ons lichaam. Ze zijn goed te verwerken in gehaktballen of te gebruiken als soepvlees. Wanneer u gewend bent aan deze structuur kunt u ze ook prima mee roerbakken.

Lever

Vooral lever zit bomvol met gezonde vitamines en mineralen. Het heeft daarom ook een wat andere smaak net als het meeste ander orgaanvlees. Vaak worden ze in een badje met melk of yoghurt gedaan om deze sterke smaak wat milder te maken. Er zijn verschillende soorten lever zoals kippenlever, kabeljauwlever en runderlever echter is de laatst het sterkst van smaak. Vaak wordt er paté van gemaakt worden ze licht opgebakken.

Tong

Al is tong minder goed te vinden kan het juist erg lekker zijn. Dit is orgaanvlees dat achter lang moet koken. Doe het in een bouillon met ui, knoflook, laurier en natuurlijk genoeg zout en peper. Na een tijdje kunt u het buitenste laagje vel verwijderen en kunt u het vlees snijden. Het lijkt ook weer een beetje paté achtig en is goed te combineren met een zuurtjes als augurk.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top