Now Reading
Waarom en hoe u dagcrème het beste gebruikt

Waarom en hoe u dagcrème het beste gebruikt

dagcreme

Na een koude winterperiode heeft de huid weer wat extra hydratatie nodig. De huid kan uitdrogen door de koude temperatuur en de schrale wind. Het gebruiken van een dagcrème is dan zeker aan te raden. Maar niet alleen in de winter of op koude dagen is het goed om dagcrème te gebruiken. Eigenlijk is het iets wat iedere dag goed is om te gebruiken zeker bij een wat ouder wordende huid. Wij hebben wat leuke wetenswaardigheden en tips op een rijtje gezet over het waarom en hoe te gebruiken van dagcrème.

Dagcrème met SPF factor

Hierboven gaven we al aan dat bij wat kouder weer het goed is de huid te hydrateren en beschermen met een dagcrème. Maar ook op de zomerse dag heeft onze huid extra aandacht nodig. Zeker de wat oudere huid wordt steeds gevoeliger voor weersinvloeden. De huis wordt vaak dunner naarmate we ouder worden en en het goed verzorgen kan dit proces vertragen. Daarnaast hebben zaken als zonlicht en Uv-straling ook een heftiger effect op de huid. Daarom raden wij aan om iedere morgen bij het opstaan ook een dagcrème aan te brengen met een SPF factor. Dit is een beschermende factor tegen zonlicht. Dit zit ook in zonnebrand, maar wanneer het in w dagcrème zit dan brengt u het in één moeite aan.

Hoe vaak moet u dagcrème aanbrengen

Op de gewone dagen zonder extreme kou of heel veel zonlicht is het voldoende om 1 keer per dag de dagcrème aan te brengen. U kunt dit meenemen in het ochtendritueel. Dus eerst uw huid reinigen. Na het reinigen brengt u de dagcrème aan en wanneer dit goed is ingetrokken kunt u eventueel uw make-up aanbrengen. Wanneer het weer wel wat extremer is dan adviseren wij om ook in de middag nogmaals de dagcrème aan te brengen. U kunt hierbij denken aan harde koude wind, vrieskou die ook overdag blijft of juist een extreem zonnige dag met veel Uv-straling. In dit laatste geval is het goed de SPF dagcrème nogmaals aan te brengen. Zo voorkomt u verbranding van de huid. Verbranding van de huid is op korte termijn slecht voor de huid, maar kan op langere termijn ook zorgen voor bijvoorbeeld huidkanker. Een ziekte die we graag voorkomen.

Hoelang doet u met een dagcrème

Het is natuurlijk lastig om te zeggen hoe lang u met een pot dagcrème doet. Het is afhankelijk hoe dik u de crème aanbrengt en hoe vaak u dit per dag herhaalt. Wij geven aan dat u met een pot van 50ml ongeveer 2 tot 3 maanden kunt doen is het dagelijks 1 keer aanbrengt op het gezicht. Mocht u de dagcrème ook voor de armen gebruiken dan gaat het natuurlijk iets sneller. Het is vooral belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van de crème. Het hoeft niet perse een dure pot van een bepaald merk te zijn, maar het is wel belangrijk dat er voedende ingrediënten inzitten. Ook de SPF factor is dus belangrijk.

See Also
voeding

Zorg voor hoede verzorging, zodat u ook deze zomer weer met een stralend gezicht de deur uit kunt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top