Now Reading
Tips voor het schoonmaken van uw oven

Tips voor het schoonmaken van uw oven

oven

Uw oven schoonmaken kan een vies klusje zijn. Het reinigen van uw oven moet u eigenlijk bijhouden maar niet iedereen heeft daar altijd zin in. Ik geef u een aantal tips voor het schoonmaken van uw oven. Met deze tips is uw favoriete huishoudapparaat na een goede schoonmaakbeurt weer als nieuw.

Uw oven klaar maken voor de schoonmaak

Voor dat u echt gaat beginnen met het reinigen het apparaat is het belangrijk om eerste alle kruimels en etensresten uit uw oven te verwijderen. U kunt het beste voor het schoonmaken al een keer met de kruimeldief rondgaan. Wanneer de oven droog is kunt u de kruimels het beste verwijderen. Na het verwijderen van het losse vuil wordt het tijd om te beginnen aan de grote klus.

Welke schoonmaakmiddeltjes heeft u zelf in huis?

Er zijn natuurlijk diverse schoonmaak middelen te verkrijgen speciaal voor het schoonmaken voor uw oven echter zijn er ook een hoop middeltjes die u standaard in huis heeft en ook prima helpen voor en blinkend resultaat. Citroen is misschien wel een van de bekendste schoonmaak trucjes. Door het verwarmen van plakjes citroen op 200 graden komt het vet los. Zodra u de oven openmaakt kunt u met een doekje het oude vet verwijderen. Baking Soda is het 2de middeltje die ook gebruikt kan worden voor het reinigen van de binnenkant. Laat de baking soda even intrekken en verwijder daarna het losgekomen vuil met een doekje

See Also
Tips om uw airfyer in top conditie te houden

Uw rooster en ruit en niet vergeten

Na dat u de binnenkant van uw oven goed heeft schoongemaakt kan het rooster en het ruitje natuurlijk n iet achterblijven. Een handige tip om uw rooster schoon te maken is door deze in een bak met heet water te laten weken in waspoeder. Na een paar uur is uw rooster weer als nieuw. Het ruitje van uw oven kunt u het beste schoonmaken met een beetje glasreiniger. Wel goed afspoelen voor u de oven weer aan zet.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top