Now Reading
Voeding die u niet moet eten, als u wittere tanden wilt

Voeding die u niet moet eten, als u wittere tanden wilt

We willen allemaal parel witte tanden en een prachtige lach, maar er zijn zo veel boosdoeners. En nee, dit is niet alleen koffie of wijn. Als u uw tanden zo wit mogelijk wilt hebben, blijf dan lezen waarom uw tanden nog niet zo wit zijn als het zou kunnen.

Hoest siroop
Nu we in het griepseizoen zitten, is het heel handig om dit te weten. Hoest siroop is de grootste boosdoener als het om het verkleuren van tanden gaat. We zijn meer geneigd om hoest siroop vlak voor het slapen gaan in te nemen. Hierdoor heeft de siroop de kans om de hele nacht door op onze tanden te zitten, wat vervolgens vlekken veroorzaakt.

Maar er is nog meer, veel hoest siropen bevatten alcohol (en natuurlijk suiker), dit zorgt ervoor dat onze mond uitdroogt, wat dus betekend dat we minder speeksel aan maken. Speeksel helpt om de schadelijke bacteriën, die de vlekken op onze tanden geven, te verdunnen en weg te spoelen.

Neem daarom uw hoestsiroop een uur voordat u gaat slapen in en poets uw tanden daarna. Een nog betere oplossing is om de hoest siroop in de pil vorm te slikken, zo komt het helemaal niet in contact met uw tanden.

Bessen
Vruchten zoals bosbessen, bramen, en granaatappels hebben een hoog potentieel om uw tanden vlekken te geven. Dit komt omdat donkere bessen verbindingen genaamd chromogenen bevatten. Chromogenen is pigment die stoffen produceert en blijven aan het tandglazuur hangen.

Rode saus
Uw favoriete pasta saus kan heerlijk zijn, maar dit bevat ook hartstikke veel chromogenen en is dus een tand-kleuring nummer één. Als u al probeert om wittere tanden te krijgen, kies dan voor lichter gekleurde sauzen of maak gebruik van olijfolie en een snufje zout als saus vervanger voor uw pasta. Hetzelfde geldt voor de sojasaus en balsamicoazijn. Als u toch nog een saus gaat eten die vlekken veroorzaakt, spoel dan wat water door uw mond, zodat de saus zich niet kan vast houden aan uw tandoppervlak.

Sportdranken
Wie zou denken dat AA na een training kan leiden tot tand schade en vlekken? Sport en energydranken kunnen snel voor tanderosie zorgen, wat leidt tot een hogere gevoeligheid voor vlekken. Dit komt door de suikergehalte van deze dranken, drink dus gewoon water of kokoswater.

Frisdrank
U weet waarschijnlijk dat donkere, bijna zwarte cola-vergelijkbaar is met koffie en zwarte thee, met andere woorden het helpt niet echt mee om witte tanden te krijgen. Maar wist u dat het zich niet beperkt tot donker gekleurde frisdrank? Dranken zoals Sprite zijn net zo schadelijk als Cola, dit komt door de waanzinnig hoge zuurgehalte dat frisdrank bevat.

Lees ook
Plan alvast een fietsvakantie voor 2024

Antibiotica
Uw antibiotica kan ook een reden zijn voor gele tanden. De antibiotica tetracycline, minocycline en doxycycline, die juist vaak worden voorgeschreven en gebruikt worden voor urineweginfecties, acne en andere huidaandoeningen, worden geassocieerd met tanden verkleuring.

Harde snoep
U weet vast hoe het zuigen op een hard snoepje uw tong een andere kleur geeft, toch? Het pigment van de snoep doet hetzelfde voor uw tanden. Als u verslaafd aan lolly’s bent, kunt u het misschien toch beter wat verminderen.

Antihistaminica
Het is niet precies duidelijk waarom, maar antihistaminica zoals Benadryl zijn een andere onverwachte oorzaak van de verkleuring van de tanden.

Wilt u graag weten welke voedingsmiddelen wél helpen voor wittere tanden? Lees dan snel dit artikel op Beauty.nl!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top