Now Reading
Tips om uw werkomgeving veiliger te maken

Tips om uw werkomgeving veiliger te maken

Sommige dingen zullen er op het werk wellicht wat ingeroest zijn. Misschien laat u vaak spullen liggen worden er veel verlengsnoeren gebruikt of is het gewoon makkelijker om het op een andere manier te doen. Door dat deze kleine dingen er in geslopen zijn zal uw werkplek minder veilig zijn. Er zijn een aantal dingen waardoor u uw eigen veiligheid op het werk kunt verbeteren.

Ruim eens op

Waarschijnlijk is dit niet uw favoriete taak maar als u het in een keer goed doet zal het later een hoop werk schelen. Er zijn vaak een aantal plekken waar rotzooi achter gelaten wordt terwijl het juist belangrijke plekken zijn om vrij en schoon te houden. Denk daarbij aan een nooduitgang, dit is een plek die eigenlijk niet gebruikt word en waar het soms handig lijkt om die ene doos neer te zetten. Die ene doos worden er gouw meer en u creƫert een onveilige situatie. Tegenwoordig zal er minder geprint worden als dat we eerder deden maar nog steeds zullen er soms grote ladingen uit komen. In dit hok zal vaak ook los papier rondslingeren. Een printer kan soms erg warm worden en als papier de ventilatie blokkeert kunnen er nare situaties ontstaan. Zorg dan ook dat het papier goed opgeborgen is en wanneer er papier achter de printer valt dat het direct opgeruimd wordt.

Elektriciteit en snoeren

Wanneer u net een stopcontact nodig heeft zijn ze vaak allemaal al bezet. Het is makkelijk om een verlengsnoer hiervoor te pakken. Zorg echter dat het geen netwerk wordt van verlengsnoeren want dit kunnen ze niet altijd aan. Als er veel draden en verlengsnoeren over de vloer liggen kan het ook voor valpartijen zorgen waarbij het apparatuur ook nog eens mee getrokken wordt en zullen beschadigen. Zorg er dus voor dat u voldoende punten heeft met stopcontacten zo voorkomt u dat snoeren over de werkvloer liggen.

Blijf alert

Het is belangrijk om elke keer met een frisse blik naar uw werk plek te kijken. Wellicht is er wel iets veranderd of ziet u iets dat veiliger zou kunnen. Ligt mensen hierover in en zorg dat iedereen de regels na leeft. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van de veiligheidsregels en weten wat ze moeten doen, hoe veiliger de werkplek. In sommige gevallen wordt er ook een training gegeven om veilig te kunnen werken, dit is ook erg belangrijk als er op hoogte gewerkt wordt, op vorkheftrucks of met chemicaliƫn. Het voorkomen van vervelende situaties is het belangrijkste door nu al dingen veiliger te maken zullen er minder gevaarlijke situaties ontstaan.

Er zijn een aantal kleine dingen die u kunt doen om voor meer veiligheid te zorgen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top