Now Reading
Tips om uw goede voornemens vol te houden

Tips om uw goede voornemens vol te houden

goede voornemens

Met de start van een nieuw jaar worden er door veel mensen ook weer lijstjes gemaakt met goede voornemens. Een nieuw jaar staat voor een nieuwe begin. Januari is traditioneel de maand om echt aan de slag te gaan met de goede voornemens. Op 15 januari is het Blue Monday, deze dag staat bekend als de meest deprimerende dag van het jaar en is tevens dé dag dat er wordt gestopt met de goede voornemens. Ik geef u tips om uw goede voornemens vol te houden.

Ga voor haalbare doelen

Meer bewegen, gezonder eten, meer tijd voor vrienden, stoppen met roken of geen alcohol meer drinken zijn allemaal mooie voorbeelden van goede voornemers. Bij het stellen van een doel is het belangrijk om deze haalbaar te maken. Van u zelf verwachten om in januari 10 kilo af te vallen is niet haalbaar. Direct op 1 januari stoppen met roken zal ook heel erg moeilijk worden. Probeer eerst te minderen, maak kleine doelen die u halverwege de maand zou kunnen bereiken om zo een eerste mijlpijl te hebben. Zodra u een eerste doel heeft gehaald kunt u deze verder uitbreiden om uw uit uiteindelijke goede voornemer toch te halen.

Deel uw goede voornemens met bekende

Zorg dat u er niet alleen voor staan. Door te praten over uw goede voornemens kunt u veel steun krijgen van bekende. Vrienden tonen interesse in uw doelen en zullen mee vieren in de vreugde wanneer u uw doel bereikt. Maak het bespreekbaar zodat u er niet alleen voor staat.

Succes moet gevierd worden

Halverwege januari uw eerste doel bereikt? Vier het. Verwen u zelf met iets extra’s zodat u vol energie door kunt naar het volgende doel. Trakteer u zelf op een nieuw sportoutfitje, een lekker snack die u al heel lang niet meer heeft gehad of een lunch met die goede vriendin.

Vallen en op staan met uw goede voornemens

Een succesje vieren is natuurlijk leuk maar wat nou als u uw eerste doel niet haalt? De handdoek in de ring gooien is niet de bedoeling. Niemand kan in een keer alles halen. Wees niet te streng voor u zelf en start met een nieuwe poging. Het moeilijkste aan goede voornemens is de goede voornemens volhouden dus bent u een keer gevallen? Sta weer op en pak de draad weer op.
Maak er een mooi jaar van in 2024.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top