Now Reading
Tips om brandstof te besparen

Tips om brandstof te besparen

Brandstof

De olieprijs in Nederland staat ongekend oog. Benzine of Diesel aan de pomp is hartstikke duur, u komt er het liefst zo min mogelijk. Altijd de fiets of het openbaar vervoer pakken is geen optie daarom geef ik u een aantal tips om brandstof te besparen.

Op tijd schakelen en uw auto uitlaten rollen

Het rijden in een laag toerental is van grote invloed op uw brandstofverbruik. Schakel tussen de 2.000 en 2.500 toeren op naar een hogere versnelling. Laag in toeren rijden betekend ook een lager brandstofverbruik. Een kleine moeite met op de lange termijn financiƫle voordelen. Probeer in plaats van hard op het laatste moment te remmen uw auto uit te laten rollen. Een auto verbruik veel meer brandstof bij het op schakelen wanneer u de auto laat uitrollen verbruikt u bijna geen brandstof en kunt u goed inschatten wanneer u het gaspedaal weer kunt intrappen.

Bandenspanning checken is brandstof besparen

Er wordt tegenwoordig steeds meer reclame gemaakt voor het controleren van uw bandenspanning. De juiste bandenspanning zorg voor een lager brandstofverbruik en een kortere remweg. Er loopt altijd lucht uit uw band dus regelmatig na een tankbeurt uw spanning checken is geen overbodige luxe.

Zet de airco af en toe uit

Bijna alle auto’s beschikken tegenwoordig over airco. Heerlijk om na een warme dag die airco vol aan te zetten en even af te koelen. Met het gebruik van de airco verbruikt u veel brandstof. Is het echt nodig om op kleine stukjes de airco vol aan te zetten of zijn open ramen ook voldoende? Laat de airco niet automatisch blazen en zet deze af en toe bewust uit.

Lees ook
fietsvakantie

Wees zuinig op uw auto en uw brandstof. Pak voor een kleine boodschap de fiets. Geef uw auto regelmatig een onderhoudsbeurtje zodat hij er weer helemaal tegen aan kan.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top