Now Reading
Speeddaten snel populair bij 50 plussers

Speeddaten snel populair bij 50 plussers

Speeddaten snel populair bij 50 plussers

De tijd dat speeddaten alleen hip was onder jongeren ligt definitief achter ons. Speeddaten wordt momenteel snel populair onder 50 plussers. Online datingsite 50plusmatch.nl is onlangs gestart met speeddaten. Leden kunnen zich inschrijven voor een sessie en zo op één avond meerdere singles ontmoeten. “Wij zijn positief verbaast over het aantal leden dat zich nu al heeft aangemeld”, vertelt John Meuffels, eigenaar van 50plusmatch.nl. “Er is in Nederland nog te lang gedacht dat speeddaten niets voor ouderen was, maar de tijden veranderen snel. We hebben recent de uitnodiging voor 2 sessies verstuurd naar onze leden. Binnen een mum van tijd kwamen de aanmeldingen binnen, de eerste sessie was al snel vol!” Vernieuwende diensten en beleving worden steeds belangrijker binnen online dating voor 50 plussers. De nieuwe generatie 50 plussers zijn fervente internetgebruikers en op zoek naar avontuur.

Vrouwen nemen het initiatief
50plusmatch doet er alles aan om leden een nieuwe relatie te geven. Full service diensten aanbieden onderstreept deze missie. “Naast de eerdere introductie van een online datingcoach past speeddaten ook heel goed in dit beeld”, geeft Meuffels aan. “Wij weten dat onze leden actieve 50 plussers zijn die openstaan voor nieuwe activiteiten. Op onze website kunnen ze ook zelf activiteiten organiseren. Wij zien dat daar veel op wordt gereageerd. Vrouwen nemen daarbij vaak het initiatief. Een beeld dat wij al sinds de lancering van onze website herkennen. Ook bij de introductie van speeddaten waren de vrouwen eerder enthousiast, maar de mannen lieten ook al snel van zich horen. De eerste speeddate avond op 20 april a.s. is dan ook bijna volgeboekt!” Tijdens een speeddate avond van 50plusmatch ontmoet men zo’n 20 à 25 mensen, een gesprek duurt 3 minuten. Als men een gesprekspartner nog eens wilt zien kan men deze interesse aangeven op een matchkaart.

Spannend avondje uit
“Na afloop van een speeddate avond gaan we kijken of er matches zijn. Als dat zo is dan krijgen onze leden hierover binnen 48 uur bericht”, vertelt Meuffels verder. “De beleving van een spannend avondje uit staat centraal tijdens een speeddate sessie. Dat daaruit nieuwe relaties kunnen ontstaan zou prachtig zijn!” De belevingstrend wordt een steeds belangrijker aspect binnen online dating. Waar eerst een foto en een profielbeschrijving volstond kunnen de leden van 50plusmatch nu ook video’s inzetten en gebruik maken van eigen social media toepassingen. “Wij zoeken continu naar vernieuwende initiatieven om de beleving van onze leden te verhogen. Met speeddaten gaan we nu ook bewust buiten de website een verrassende beleving creëren. Uiteraard zullen de ervaringen online worden gedeeld op ons eigen forum. Onze inschatting is dat het enthousiasme voor speeddaten hierdoor alleen maar zal groeien. Wij zagen dit recent al ontstaan toen wij bij Omroep Max een speeddate sessie mochten organiseren!”

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top