Now Reading
Overgang

Overgang

De overgang is geen ziekte maar je kunt je er wel ziek door voelen!
Opvliegers, slecht slapen, gewrichts- en spierpijnen, stemmingswisselingen, geen zin in vrijen, depressieve buien, hoofdpijn, hevige menstruatie, urineverlies. “Ach, stel je niet zo aan, het hoort nu eenmaal bij de overgang” is een veelgehoorde opvatting. Vrouwen hebben vaak het gevoel zich aan te stellen, men is tenslotte niet ziek.

Onderzoek toont echter aan dat veel vrouwen in de overgang klachten hebben en dat één op de drie vrouwen daar zelfs zodanig hinder van heeft, dat zij zich ziek voelen. Met andere woorden: de overgang is geen ziekte maar men kan er zich wel ziek door voelen!

De belangrijkste verandering is dat de eierstokken stoppen met de productie van het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Oestrogeen heeft een invloed op talrijke functies in het vrouwenlichaam; hart, bloedvaten, botten, hersenen, borsten, urinewegen, etc. Door het opraken van de eicellen wordt er geen oestrogeen meer gemaakt. De organen gaan protesteren; de vrouw krijgt overgangsklachten zoals; wisselende stemmingen, opvliegers en prikkelbare gevoelens.. Deze klachten hebben een oorzaak en zijn dus reëel!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top