Now Reading
Met deze tips kunt u mooi grijs worden

Met deze tips kunt u mooi grijs worden

Als we ouder worden zullen we langzaam grijs haar krijgen. De meeste proberen dit zo lang mogelijk te vermeiden en zullen het haar vaker gaan verven. Maar hoe pakt u het aan als u uw grijze natuurlijke haar tevoorschijn wilt halen zonder een gekke uitgroei? Heeft u uw haar nooit laten verven dan zult u er langzaam aan kunnen wennen en heeft u vanzelf een mooie grijze coupe.

Van blond naar grijs

De makkelijkste en beste overgang is van blond naar grijs, het kleurverschil is dan namelijk niet zo groot. Als u ineens stopt met verven zult u nog steeds uitgroei zien als is het verschil minder groot. Een goede optie wat u dan kunt laten doen is highlights zetten. De overgang van uitgroei wordt dan minder groot maar u kunt toch al een beetje wennen aan de grijze haren. u zult het wel wat bij moeten houden en vaker naar de kapper moeten voor de highlights maar naar een tijdje zult u naturel grijs zijn.

Van bruin of zwart naar grijs

Bij een donkere haarkleur is de overgang een stuk groter en beter zichtbaar. Ook dan is het goed om naar de kapper te gaan om Llwlights te laten zetten. Het ziet er daardoor wat donkerder uit maar de grijze haren zullen langzaam aan zichtbaar worden. Daardoor zult u zelf er langzaam aan kunnen wennen en zal het voor de rest ook een mindergrote overgang zijn. Wat wel een goed tip is om door de kapper elke keer de zelfde plukjes te laten verven. Wanneer u vaker lowlights laat zetten op verschillen plukken dan zal uw haar over zijn geheel een stuk donkerder worden terwijl dat niet de bedoeling is. Uiteindelijk zal u haar gemengd grijs met bruin zijn en kunt u ook stoppen met het zetten van de lowligths.

Korter haar

Bent u ook eens toe aan wat anders en durft u te gaan voor een grote verandering. U kunt het haar dan ook een tijdje uit laten groeien en dan uw haar korter laten knippen. Zo heeft u niet heel lang een rare uitgroei maar heeft u ineens grijs haar die u dan weer kunt laten groeien. Wilt u graag lang haar dan is het een kwestie van groeien en u hoeft ook niet zo vaak naar de kapper te gaan om high of lowlights te laten zetten.

See Also
beautyweekend

Uw grijze haren mooi houden

Niet alleen het pigment in de haren zijn verdwenen maar ook de talgproductie zal lager zijn. Daardoor zal grijs haar minder mooi glanzen en kan het sneller afbreken. Grijs haar moet u dan ook beter verzorgen en het is belangrijk om vaker een haarmasker aan te brengen. Zo kunt u genieten van een mooie coupe grijze haren.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top