Now Reading
Wat zijn de beschermingsmaatregelen tegen het Coronavirus?

Wat zijn de beschermingsmaatregelen tegen het Coronavirus?

Blijf op de hoogte van de laatste informatie over de virus uitbraak, dit is te vinden op de lokale volksgezondheidsinstanties.
De meeste mensen die geïnfecteerd raken, ervaren een milde klachten en herstellen, maar het kan ernstiger zijn voor anderen. Dit is vaak het geval bij oudere en bij kwetsbare mensen. Zorg voor je gezondheid en bescherm anderen door het volgende te doen:

Blijf regelmatig uw handen wassen

Zorg dat uw handen goed schoon blijven door ze geregeld te wassen met desinfectiemiddel of was ze met water en zeep. Vergeet ook niet geregeld de handdoek te wassen ook hier kunnen ziekteverwekkers in zitten.

Handhaaf de opgelegde afstand van 1,5 meter

Houd altijd 1,5 meter afstand. Denk daarbij aan het boodschappen doen in de supermarkt maar ook als je iemand passeert op straat. Deze afstand kan het verschil maken of u ziek wordt of niet. De bacteriën kunnen deze afstand vaak niet overbruggen. Het virus zit vaak in vloeistofdruppeltjes, deze komen vrij tijdens het hoesten of niesen. Houdt daarom ook de afstand van 1,5 meter aan dit is vaak voldoende.

Raak ogen, neus en mond niet aan

Waarom? Handen raken veel oppervlakken en kunnen virussen oppikken. Eenmaal besmet kunnen de handen het virus overdragen naar uw ogen, neus of mond. Van daaruit kan het virus je lichaam binnendringen en je ziek maken.

Lees ook
Waarom koud douchen of een koude duik nemen

Als u koorts, hoest en ademhalingsmoeilijkheden heeft, zoek dan snel medische hulp

Blijf thuis als je je onwel voelt. Als u koorts, hoest en ademhalingsproblemen heeft, zoek dan medische hulp en bel van tevoren. De rest van het huishouden dient binnen te blijven. Ze kunnen zonder dat ze het weten het virus ook al met zich mee brengen en andere mensen besmetten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top